ua en ru

Стартував перший у 2015 р. аукціон з продажу спецдозволів на користування надрами

Стартував перший у 2015 р. аукціон з продажу спецдозволів на користування надрами Фото: Стартував аукціон з продажу дозволів на розробку нафтогазових ділянок

Для участі в аукціоні зареєструвалося 18 учасників

У приміщенні Державної служби геології та надр України (Держгеонадра) сьогодні, 24 липня, розпочався перший в цьому році аукціон з продажу спеціальних дозволів на розробку нафтогазових ділянок у Львівській, Закарпатській, Харківській і Волинській областях, передає кореспондент РБК-Україна.

Для участі в аукціоні зареєструвалося 18 учасників (покупців).

Зокрема "Газенерго-Україна", "Бурова Компанія "Обрії", "Обрії", "Георазведка", "Трубопласт", "Проект-Буд", "Газ Ойл Інвестментс", "Укрнефтегазинвест", "Нордік", "Аква-Еко", "Анна-Р", "Бордо-ресурс", "Гравелит-21", "Полтавська газонафтова компанія", "Нафтогазразработка", "Ютекснафтогаз", "Нафтохімічна компанія "Матрапак Україна", "Галицька енергетична компанія", "Газ Ойл Інвестментс".

Згідно з повідомленням на офіційному сайті відомства, заявки на участь в аукціоні приймаються до 8 липня. Претендент для участі має сплатити гарантійний внесок у розмірі 20% стартової ціни спеціального дозволу) та вартість пакета аукціонної документації.

На аукціон виставлені Бунивская, Рудниковская, Колодницкая, Хорошивская, Батинецко-Перешпинская площі (нафта, газ природний, конденсат), Янчурковский ділянка - підземні мінеральні природні столові води (св.№№ 0411/61, 0412/62).

Вартість геологічної інформації ділянки надр сплачується переможцем конкурсу і різниця між ціною продажу та гарантійним внеском сплачується протягом 30 днів після проведення торгів.

Нагадаємо, 10 липня 2015 р. Президент України Петро Порошенко підписав закон №521-VIII про розкриття інформації користувачами надр.