ua en ru

Під Станицею Луганської затриманий черговий інформатор ЛНР

Під Станицею Луганської затриманий черговий інформатор ЛНР Фото: СБУ затримала інформатора ЛНР

Працівник Счастьинской ТЕС передавав бойовикам дані про сили АТО

Під Станицею Луганської співробітники Служби безпеки України (СБУ) затримала чергового інформатора так званої "Луганської народної республіки" (ЛНР). Про це йдеться в повідомленні прес-центру СБУ.

"Зловмисник виявився працівником Счастьинской електростанції, який жив неподалік в одному з навколишніх сіл. Він зізнався, що підтримував постійний зв'язок з начальником штабу одного з терористичних батальйонів "Міністерства оборони ЛНР" і виконував розвідувальні завдання", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що протягом травня він збирав і передавав бойовикам "ЛНР" інформацію про переміщення підрозділів Збройних сил України, кількість і види озброєння, транспортних засобів, орієнтовна кількість військовослужбовців тощо. Бойовики використовували ці відомості для коригування напрямів вогню і для організації власної оборони.

Під час обшуку у інформатора вилучили кілька мобільних телефонів і сім-карт, якими він користувався для зв'язку з терористами.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи) КК України.

Також повідомляється, що СБУ завершено досудове розслідування у відношенні жителя Станично-Луганського району, затриманого в квітні цього року за підозрою у сприянні бойовикам ЛНР.

#СБУ - На Луганщині заарештовано чергового інформатора бойовиків "ЛНР" Інформатора терористів «ЛНР» затримали співробі...

Posted by Служба безпеки України on 14 Июль 2015 г.

Нагадаємо, раніше СБУ затримала двох найманців ДНР.