ua en ru

У Стамбулі затримано підозрюваних у нападі на генконсульство США в Туреччині

У Стамбулі затримано підозрюваних у нападі на генконсульство США в Туреччині Фото: Associated Press

Жінка, яка брала участь в атаці, здалася владі, а чоловік був поранений поліцейськими

Поліція Туреччини "по гарячих слідах" затримала чоловіка і жінку, які скоїли сьогодні збройний напад на поліцейських, що чергували біля будівлі генконсульства США у Стамбулі. Про це повідомляють російські ЗМІ з посиланням на турецьке телебачення.

Згідно з інформацією місцевих ЗМІ, жінка, що брала участь в атаці, здалася владі, а чоловік був поранений поліцейськими при затриманні.

Раніше повідомлялося, що злочинцям після короткої перестрілки вдалося сховатися.

Нагадаємо, вони влаштували стрілянину по поліцейському посту, який охороняв американське генконсульство в районі Сариєр (європейська частина міста). Відомо, що правоохоронці не постраждали.

Тим часом, з'явилися нові дані про жертви іншого нападу на поліцейську дільницю у Стамбулі, в районі Султанбейлі, де сьогодні вночі вибухнув замінований автомобіль. Спочатку повідомлялося про десять поранених - трьох правоохоронців і семи випадкових перехожих. Тепер же турецькі ЗМІ говорять про те, що в ході перестрілки, що зав'язалася після вибуху, загинув один поліцейський і двоє імовірних терористів.

Це сталося під час операції з пошуку і нейтралізації нападників. Спецпризначенці патрулювали вулиці на броньованих автомобілях. На одному із проспектів бойовики відкрили вогонь по правоохоронцях. У перестрілці загинув поліцейський, один терорист застрелений. Ще один із нападників був убитий в результаті мимовільної детонації гранати, яку він мав намір кинути в бік силовиків.

Повідомляється, що зараз обстановка в районі Султанбейлі нормалізується. Однак на вулицях все ще видно велику кількість поліцейських і загонів спецпризначення. Турецькі власті звинуватили в атаках Робочу партію Курдистану, яку у країні вважають терористичною.

Нагадаємо, минулої ночі у Стамбулі (Туреччина) відбулося два напади на представників правоохоронних органів, в результаті чого постраждав помічник комісара, два співробітника поліції і сім цивільних.