ua en ru

США заздалегідь перехопили інформацію про удар по базах в Іраку

США заздалегідь перехопили інформацію про удар по базах в Іраку Фото: американські війська в Іраку (twitter / evankokkinos97)

США попередили свої війська про удар

Сполучені Штати Америки заздалегідь перехопили інформацію про удар по двох базах в Іраку. Про це повідомляє в середу видання The Hill з посиланням на неназваного співробітника адміністрації США.

Повідомляється, що США попередили свої війська про удар.

Нагадаємо, Корпус вартових ісламської революції загрожує атаками всередині США, якщо вони вирішать відповісти на ракетні удари Ірану. Верховний лідер Ірану аятолла Алі Хаменеї заявив, що США можуть завдати шкоди Ірану, але собі вони завдадуть шкоди, у багато разів більший.

Вночі 7 січня за військовій базі США в Іраку було завдано ракетного удару. Відповідальність за ракетний обстріл взяв на себе іранський Корпус вартових ісламської революції.

Іранське державне телебачення також заявило, що Тегеран має ще 100 цілей в регіоні, за якими буде завдано удар, якщо Вашингтон зробить будь-які заходи у відповідь.

Також РБК-Україна писало, що після ракетного обстрілу американської військової бази в Іраку президент США Дональд Трапм зібрав екстрену нараду в Білому домі з радниками з безпеки. Участь в нараді брали держсекретар Майк Помпео, глава Пентагону Марк Еспер і віце-президент США Майк Пенс.