ua en ru

Представник Обами: Росія не повинна заважати діям міжнародної коаліції в Сирії

Представник Обами: Росія не повинна заважати діям міжнародної коаліції в Сирії Фото: офіційний представник Білого дому Джош Ернест

США закликають Росію не заважати діям міжнародної коаліції проти екстремістського угруповання "Ісламська держава" в Сирії.

Офіційний представник Білого дому Джош Ернест заявив, що Росія не повинна заважати діям міжнародної коаліції в Сирії. Про це він заявив у вівторок, передають РИА Новости.

"Президент США Барак Обама дав зрозуміти досить чітко, що Росія не повинна заважати міжнародної коаліції з 65 країн, спрямованої на знищення ІГ. Ми сказали про це досить ясно. І між американськими і російськими військовими була принаймні одна дискусія з метою зняти протиріччя між цими кроками", - сказав він.

У той же час, Ернест висловив "серйозні побоювання з приводу того, як Росія досягає заявлених нею цілей". За його словами, "багато хто з бомбардувань РФ проводяться в місцях, де дуже мало, якщо взагалі є - сил ІГ". "І вони продовжують ці дії, незважаючи на те що говорять про свою націленість на ІГ", - додав він.

Нагадаємо, США повідомили про самому близькому контакті з російськими літаками в Сирії.

Раніше повідомлялося, Росія загрузне у війні в Сирії і зазнає поразки.