США закликав найбільших автовиробників допомогти в розслідуванні аварій з автопілотами Tesla

США закликав найбільших автовиробників допомогти в розслідуванні аварій з автопілотами Tesla Автопилот Tesla (Фото: autotimesnews.com)

Національне управління безпекою руху в США закликало 12 автомобільних компаній допомогти з розслідувань інцидентів за участю автопілота Tesla. У списку - GM, Toyota, Ford, Volkswagen і інші.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Reuters.

Національне управління безпеки руху в США (NHTSA) запросило у 12 великих автовиробників інформацію про сучасні системи допомоги водієві в їх автомобілях. Це, як пояснила адміністрація, є частиною розслідування аварій за участю допоміжних засобів водія Tesla.

NHTSA розіслало листи GM, Toyota, Ford, Volkswagen та іншим компаніям, оскільки відомство проводить порівняльний аналіз автопілота Tesla з аналогічними за функціоналом електронними асистентами у конкурентів. Автовиробників також просять надати інформацію про аварії, які були спровоковані системами допомоги водієві.

Tesla піддалася критиці з боку чиновників також і за те, як саме вона просуває свої передові засоби допомоги водієві та називає системи другого рівня автономності гучним терміном "автопілот".

Розслідування NHTSA в кінцевому підсумку має з'ясувати, чи є проблеми Tesla унікальними для галузі, або це частина галузевої проблеми, удар від якої Tesla повністю бере на себе через свою медійність.

Раніше ми писали, що Kia планує поставляти водневі вантажівки в армію Південної Кореї. Сьогодні Kia-Hyundai виробляє для Збройних сил Кореї і компактні позашляховики, і повнопривідні вантажівки, і навіть баластні тягачі.

Також ми повідомляли, що BYD показав обтічний електромобіль Ocean-X з запасом ходу 1000 км. Компанія не приховує, що в його основі лежить нова платформа 3.0.