ua en ru

У США підтвердили проникнення хакерів РФ у виборчу систему

У США підтвердили проникнення хакерів РФ у виборчу систему Фото: США (tweeter.com/radiosvoboda)

Нацрозвідка оприлюднила незасекречену версію доповіді про кібератаки

У відділі кіберзахисту Міністерства внутрішньої безпеки США заявили, що хакери РФ до президентських виборів 2016 року отримали доступ до списків виборців в деяких штатах. Про це повідомила Джанет Манфра в інтерв'ю телеканалу NBC News.

"Я не можу обговорювати секретну інформацію публічно... але ми бачили, як цілями став 21 штат, і доступ до виключно невеликої кількості з них був успішно зламаний", - зазначила вона.

Так, відповідаючи на уточнююче запитання, чи йдеться саме про російські урядові структурих, а не просто про російських хакерів, вона зазначила: "Так, в цьому немає сумнівів".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Національна розвідка США оприлюднила незасекречену версію доповіді про кібератаки хакерів РФ під час президентських виборів.

Так, з документа випливає, що розвідка США вважає, що президент Росії Володимир Путін розпорядився організувати кампанію втручання у вибори президента США.

Також на думку розвідки, Путін хотів підірвати віру народу в американську демократію, очорнити Хілларі Клінтон, заподіяти шкоду її президентській кампанії і перешкодити її потенційній перемозі на виборах.