ua en ru

США планують поставити в Україну сільгосптехніку на 1 млрд доларів

США планують поставити в Україну сільгосптехніку на 1 млрд доларів Фото: сільгосптехніка

Українські аграрії налагодили співпрацю з американськими колегами

Міністр аграрної політики та продовольства України Олексій Павленко під час фокус-сесії "Агробізнес та інфраструктура" повідомив, що американські компанії допоможуть Україні зібрати врожай, здійснивши постачання до України сільськогосподарської техніки на 1 млрд дол. Про це повідомляє прес-служба МінАП.

Павленко додав, що українські аграрії налагодили плідну співпрацю з американськими колегами. Наприклад, компанії AgCo, Monsanto, Dupont Pioneer успішно працюють на українському ринку та щорічно збільшують інвестування в агропромисловий сектор.

"Поставлені амбітні цілі до 2020 року змушують нас продовжувати боротьбу за реформи. Ми хочемо суттєво збільшити обсяги щорічного виробництва зерна, товарів із доданою вартістю, експорту. Я вдячний американським партнерам за підтримку, якої Україна зараз дуже потребує", - сказав міністр.

Він підкреслив, що перспективним проектом для іноземних інвесторів є також модернізація систем зрошення у південних областях України.

"Ми повинні перетворити нашу інфраструктуру в систему, яка буде відповідати інтересам України на найближчу чверть століття, також нам потрібні кошти й експертна допомога. Ми очікуємо, що інвестори, залучені до цієї величної справи, отримають віддачу зі свого капіталу", - сказав Павленко.

Нагадаємо, Білорусь може фінансово підтримати українських виробників сільгосптехніки.