ua en ru

США засудили плани бойовиків провести вибори на Донбасі 18 жовтня

США засудили плани бойовиків провести вибори на Донбасі 18 жовтня Фото: Джо Байден

Байден і Яценюк по телефону обговорили ситуацію на Донбасі

Віце-президент Джозеф Байден засудив плани бойовиків провести вибори на Донбасі 18 жовтня. Байден висловив позицію США в четвер у телефонній розмові з прем'єр-міністром України Арсенієм Яценюком, передає "Голос Америки" з посиланням на прес-службу Білого дому.

"Рішуче засудив оголошення лідерів сепаратистів про плани провести вибори 18 жовтня, що буде прямим порушенням мінських угод і українського законодавства", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що Байден і Яценюк обговорили ситуацію на сході України і висловили "глибоке співчуття з приводу численних жертв серед цивільного населення в результаті триваючого обстрілу Широкіно об'єднаними силами Росії і сепаратистів".

"У зв'язку з цим лідери двох країн вітали рішення Європейського Союзу про продовження санкцій проти Росії до 31 січня 2016 року, з тим, щоб Росія понесла витрати за агресію щодо України і повністю виконувала умови мінських угод", - заявили в Білому домі.

Нагадаємо, міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайер також розкритикував плани проросійських сепаратистів щодо проведення місцевих виборів на Донбасі.