ua en ru

США шукають шляхи експорту енергоресурсів в Україну, - сенатор

США шукають шляхи експорту енергоресурсів в Україну, - сенатор Фото: сенатор Джон Баррасо

У США вважають, що Путін "тримає" ЄС в заручниках

Сполучені Штати Америки шукають способи, щоб експортувати енергоресурси союзникам по НАТО в Європі та Україні через політику Президента Росії Володимира Путіна. Про це на брифінгу в кризовому Українському медіа-центрі заявив сенатор США від штату Вайомінг Джон Баррасо, передає кореспондент РБК-Україна.

"Безперечно, потрібно прибрати залежність України і всієї Європи від російських енергоносіїв. Росія може регулювати за рахунок енергопостачання життєдіяльність цих країн, вони економічно залежать від енергетичних постачань з Росії. Ми хочемо, щоб європейські країни об'єдналися проти Росії у своїх санкціях. Деякі з них коливаються з-за того, що вони і далі залежать від російських енергоносіїв", - сказав Баррасо.

Він підкреслив, що після звільнення країн ЄС від енергозалежності вони зможуть рішуче виступити проти Росії. Сенатор додав, що США мають намір розширити свою присутність на європейському енергетичному ринку.

"Ми можемо експортувати більше енергоресурсів нашим західним союзникам, членам НАТО та Україні, щоб підвищити економічну безпеку", - підкреслив сенатор.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що проти Путіна готується позов за збитому на Донбасі Boeing.

Також повідомлялося, що Україна зможе отримати військову допомогу від США не раніше 1 жовтня.