ua en ru

США і 5 кредитних спілок України запустили програму розвитку агросектору в трьох областях на 6 млн дол

США і 5 кредитних спілок України запустили програму розвитку агросектору в трьох областях на 6 млн дол
Агентство США з міжнародного розвитку USAID з п'ятьма кредитними спілками України запустили програму партнерства, за якою виділяться 6 млн дол. на розвиток аграрного сектора у Львівській, Херсонській та Харківській областях.

Агентство США з міжнародного розвитку USAID з п'ятьма кредитними спілками України запустили програму партнерства, за якою виділять 6 млн дол. на розвиток аграрного сектора у Львівській, Херсонській та Харківській областях. Про це в ході офіційної церемонії запуску програми партнерства директор місії USAID в Україні Джед Бартон, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми віримо в те, що розширення кредитування на комерційних засадах буде стимулювати агровиробництво в Україні. Ці п'ять кредитних спілок представляють і схід, і захід, і південь України, і наш проект надає до 6 млн дол. на підтримку цього партнерства. Це унікальний проект, який спрямований на збільшення ефективності сільського господарства, яке буде застосовувати сучасні технології й нарощувати якість", - заявив Бартон.

Він висловив надію, що це партнерство стане символом нових подібних зусиль по всій Україні з метою розвитку фінансування аграрного виробництва України.

"Ми очікуємо на співпрацю з іншими партнерами з приватного і державного секторів, з метою надати підтримку розвитку кредитування на комерційних засадах малих і середніх сільськогосподарських виробників України", - заявив Бартон.

В рамках даної програми партнерства планується підтримати розвиток аграрного сектора у Львівській, Херсонській та Харківській областях шляхом кредитування на суму до 6 мільйонів доларів протягом наступних 8 років. П'ять партнерських українських кредитні спілки - це "Анісія" (Львів), "Вигода" (Стрий, Львівська область), "Громада" (Херсон), "Народна довіра" (Херсон) та "Харківська каса взаємодопомоги" (Харків).

Нагадаємо, раніше в Міністерстві аграрної промисловості і продовольства України оцінив викликає відтік інвестицій з агропромислового комплексу (АПК) України у 2014 р. на суму 3 млрд грн.