ua en ru

Термін держреєстрації юросіб зменшений до одного дня, - ДФС

Термін держреєстрації юросіб зменшений до одного дня, - ДФС Фото: процедура відкриття бізнесу триває один день

На сьогодні процедура відкриття бізнесу триває один день

Термін державної реєстрації юридичних осіб та постановки на облік в органах Державної фіскальної служби (ДФС) юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців зменшено до одного дня. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ГФС.

На сьогодні процедура відкриття бізнесу триває один день і складається з наступних етапів:

1.Державна реєстрація юридичної особи або фізичної особи-підприємця. Термін - у день надходження документів для проведення державної реєстрації (для юридичних осіб) або не пізніше наступного робочого дня після надходження документів (для фізичних осіб - підприємців).

2.Передача відомостей з ЄДР про проведення реєстраційних дій в контролюючі органи. Термін - у день проведення реєстраційної дії.

3. Взяття на облік юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців в органах ДФС як платників податків та платників єдиного внеску. Термін - в день отримання відомостей з ЄДР.

4.Передача в ЄДР даних про взяття на облік юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців в органах ДФС, реєстраційний номер платника єдиного внеску, клас професійного ризику виробництва платника єдиного внеску за основним видом його економічної діяльності. Термін - в день отримання відомостей з ЄДР.

5.Видача (направлення поштовим відправленням з описом вкладення) державним реєстратором юридичній особі або фізичній особі - підприємцю виписки з ЄДР, яка містить інформацію про державну реєстрацію та взяття на облік в органах ГФС. Термін - протягом 24 годин, крім вихідних та святкових днів, після отримання державним реєстратором від органів ДФС і статистики даних про взяття на облік.

Нагадаємо, раніше Президент України Петро Порошенко підписав закон України № 285-VIII "Про внесення змін до закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців" щодо спрощення припинення юридичних осіб шляхом злиття, приєднання, поділу, перетворення (реорганізації)".