ua en ru

Суд ПАР оголосить вирок паралімпійцю Пісторіусу 21 жовтня, обвинувачення вимагає 10 років в'язниці

Верховний суд південноафриканської Преторії оголосить вирок легкоатлету-паралімпійців Оскару Пісторіусу, обвинуваченому в вбивстві своєї подруги топ-моделі Ріви Стенкамп, у вівторок, 21 жовтня 2014 р.

Верховний суд південноафриканської Преторії оголосить вирок легкоатлету-паралімпійців Оскару Пісторіусу, обвинуваченому в вбивстві своєї подруги топ-моделі Ріви Стенкамп, у вівторок, 21 жовтня 2014 р. Про це оголосила головуюча суддя Верховного суду південноафриканської Преторії Токозиле Масипа, повідомляє газета The Guardian, яка вела онлайн-трансляцію з процесу винесення вироку.

В ході завершальної стадії слухань захист просив покарати Пісторіуса громадськими роботами, тоді як звинувачення наполягало на 10 роках в'язниці.

Зазначимо, що завершальна фаза слухань по справі Пісторіуса почалася 13 жовтня 2014 р.

Нагадаємо, 12 вересня 2014 р. Верховний суд південноафриканської Преторії визнав Пісторіуса винним у ненавмисному вбивстві Стенкамп і переніс оголошення вироку на 13 жовтня 2014 р.

Трагедія сталася в ніч на 14 лютого 2013 р., в цей же день він був заарештований за підозрою у вбивстві. Дівчина спортсмена Ріва Стенкамп хотіла влаштувати своєму нареченому сюрприз на День святого Валентина, пробравшись вночі в його будинок. За словами Пісторіуса, він взяв дівчину за грабіжника і розстріляв її через двері ванної кімнати. Стенкамп отримала поранення в голову і руку і померла, не приходячи в свідомість.

У лютому 2013 р. прокурор міста пред'явив Пісторіусу звинувачення. Слідство заявляло, що спортсмен вистрілив в дівчину чотири рази через двері у ванній. При цьому поліція підкреслювала, що двері в кімнату зламали, а в будинку була знайдена закривавлена біта.

Суд над спортсменом-паралімпійцем Оскаром Пісторіусом почався в березні 2014 р.

У червні 2014 р. Пісторіус в рамках судового розгляду пройшов психіатричну експертизу. Згідно з її результатами, він не страждає психічними розладами і не страждав ними під час вчинення вбивства подруги. Захист, у свою чергу, наполягав на версії, що Пісторіус страждав від тривожного неврозу.