ua en ru

Шахтар - Динамо: "Гірники" впоралися з киянами

Донецький "Шахтар" в досить яскравому матчі зумів обіграти київське "Динамо". Забивши у своїй першій атаці зі штрафного, донеччани пропустили від Беланди. Але у другому таймі забивали вже тільки "гірники" - Едуардо і Тейшейра.

Донецький "Шахтар" в досить яскравому матчі зумів обіграти київське "Динамо". Забивши у своїй першій атаці зі штрафного, донеччани пропустили від Беланди. Але у другому таймі забивали вже тільки "гірники" - Едуардо і Тейшейра.

Читайте також: Шахтар - Динамо: Стенограма онлайн трансляції матчу

Шахтар - Динамо 3:1
Голи
: Срна, 2, Едуардо, 52, Тейшейра, 84 - Бельханда, 8
Шахтар: Каніболоцький, Срна, Кучер, Ракицький, Шевчук (Соболь, 82), Хюбшман, Гречишкін (Едуардо, 46), Тейшейра, Коста (Фред, 73), Тайсон, Луїс Адріано
Динамо: Коваль, Данило Сілва, Хачеріді, Селін, Тремулінас, Велозу, Аруна, Ярмоленко (Безус, 79), Бельханда (Ідейє, 71), Гусєв (Ленс, 61), Мбокані

Наставник господарів вніс лише двох новачків сезону до заявки на матч, та й то вони залишились у запасі. Якщо господарі постали у добре знайомому складі, то Олег Блохін довірив проявити себе у центральному матчі трьом дебютантам. Зміною у порівнянні з попередніми іграми можна назвати повернення до «основи» Олега Гусєва. Цей українець долучився до голу своєї команди. Але ще до того «Шахтар» вийшов уперед. У першій же атаці Бенуа Тремулінас не за правилами опікав Дугласа Косту. Зі штрафного Даріо Срна перекинув м'яч над «стінкою» - 1:0. У другій атаці вже Алекс Тейшейра міг подвоїти рахунок, однак після того як Тайсон вивів його сам на сам, Максим Коваль встиг скоротити кут обстрілу і відбив м'яч. За це «Динамо» господарів покарало швидкою відповіддю, яку розпочав Д'ємерсі Мбокані, продовжив Гусєв, а завершив метрів з 12-ти ударом у «дев'ятку» Юнес Беланда - 1:1. Обмінявшись взяттями воріт, суперники вичікували позиційної помилки, значно збавивши кількість гострих епізодів. Пожвавились команди лише перед свистком на перерву, коли Срна ще раз пробивав штрафний і влучив у стійку, а Тремулінас відповів ударом у руки Антону Каніболоцькому.

Фотогалерея: Шахтар - Динамо 3:1

Характер гри не залишав сумнівів у тому, що обидва тренери грають на перемогу. І все ж більше нічия не влаштовувала Мірчу Луческу, і він ризикнув ще у перерві змінити одного з опорних півзахисників Дмитра Гречишкіна на другого форварда - Едуардо. І повністю вгадав з таким вибором, адже саме цей гравець завершив комбінацію за участю Даріо Срни та Луіса Адріано. Як виявилось згодом, цей гол виявився переможним, але не останнім. Найближче з-поміж гостей до результативної відповіді був Андрій Ярмоленко. Він отримав м'яч від Мбокані, пробив влучно, але не сильно. Інші намагання знайти підхід до воріт господарів наштовхувались на вмілі дії «гірників» у захисті. Саме відбивши чергову з них, донеччани організували швидкий випад, коли Фред під певним кутом вивів на удар Алекса Тейшейру, якого ситуація не злякала: м'яч пролетів у сітку повз Коваля - 3:1. «Шахтар», як і раніше, має стовідсотковий показних після 4-х турів. «Динамо» на разі лише на 5-му місці.

Використані матеріали УПЛ