ua en ru

МЗС Росії вважає "спортивну ізоляцію" неприйнятною мірою

У МЗС Росії заявили, що санкції ЄС не можуть втручатися у спортивне життя. Про це повідомляється в заяві на сайті міністерства.

У МЗС Росії заявили, що санкції ЄС не можуть втручатися у спортивне життя. Про це повідомляється в заяві на сайті міністерства.

"Рада з прав людини ООН з ініціативи Росії і групи співавторів - Бразилії, Греції, Кіпру, Лівану, Марокко, Республіки Конго, Республіки Корея і Японії - було прийнято резолюцію "Заохочення прав людини через спорт та ідеали Олімпійського руху". Співавторами проекту стали понад 130 держав-членів ООН з усіх регіонів світу. У документі підкреслюється, що спорт є важливим провідником зусиль в області заохочення прав людини", - йдеться в заяві.

"Заохочення прав людини через спорт та ідеали Олімпійського руху" на основі консенсусу у поєднанні з рекордним числом держав-співавторів є яскравим підтвердженням об'єднуючого потенціалу спорту, який не повинен служити інструментом політичного впливу в міжнародних відносинах. Невиправданою і згубною є практика бойкотування міжнародних спортивних форумів під політичними приводами. Неприйнятні і спроби втручання в діяльність відомих міжнародних спортивних організацій, таких як Міжнародний олімпійський комітет, ФІФА та інші", - вважають в МЗС Росії.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що одним з варіантів санкції щодо Росії стане тимчасове виключення із світових спортивних організацій.