ua en ru

Ліга Чемпіонів: Неймар розгромив "Селтік", а "Мілан" встояв проти "Аякса"

У цьому квартеті вночі було весело. "Барселона" гуляла з "Селтіком", влаштовуючи показового прочухана шотландцям, а "Мілан" відчайдушно відбивався від лавини атак "Аякса". В результаті вийшов хеппі-енд: фаворити досягли потрібних результатів, а Неймар оформив свій перший хет-трик у Лізі чемпіонів.

У цьому квартеті вночі було весело. "Барселона" гуляла з "Селтіком", влаштовуючи показового прочухана шотландцям, а "Мілан" відчайдушно відбивався від лавини атак "Аякса". В результаті вийшов хеппі-енд: фаворити досягли потрібних результатів, а Неймар оформив свій перший хет-трик у Лізі чемпіонів.

Мілан - Аякс, 0:0

Справжнє випробування нервів своїм шанувальникам влаштував "Мілан". В останньому турі італійця потрібно було не програти "Аяксу", який хотів 2 путівку в плей-офф. З перших хвилин голландці взяли ініціативу в свої руки. Вже в перші 20 хвилин гри "россонері" двічі приходили на виручку стійки воріт. А на 22-й хвилині справи господарів стали зовсім кепські. Монтоліво ледь не відірвав ногу Поульсену.

Дуже небезпечний фол не знайшов розуміння у Ховарда Уебба, який не побоявся видалити гравця "Мілана". В результаті господарям довелося грати на утримання рахунку більше години. "Аякс" вихором увірвався в штрафну суперника, бив і бив по воротах Аббіаті, але так і не пробив голкіпера "Мілана". До кінця матчу гості завдали 24 удари по воротах італійського гранда, але все безуспішно. А могли ж підопічні Франка Де Бура пройти в наступний раунд.

Відзначимо удар через себе Классена, який стався на 4-й хвилині компенсованого часу. "Аякс" міг пробитися в плей-офф з таким шедевральним голом. Але тепер весела команда з Амстердаму буде радувати шанувальників Ліги Європи. Що стосується "Мілана", то "россонері" розчарували.

Барселона - Селтік, 6:1
Голи:
Піке, 7, Педро, 39, Неймар, 44, 48, 58, Тельо, 72 - Самарас, 88

А на "Камп Ноу" "Барселона" вчилася жити без Мессі, який заліковує травму. Але відсутність аргентинського генія зовсім не завадила каталонцям влаштувати показову порку "Селтіка". Господарі не залишили каменя на камені від оборони "кельтів". Героєм зустрічі став Неймар, який оформив хет-трик. А гостей вистачило тільки на гол престижу.

"Селтік" опинився в ролі наздоганяючого вже на 7-й хвилині. Піке згадав про свої бомбардирські якості, опинився в штрафному і підкараулив відскок. Далі Педро розстріляв ворота гостей з кількох метрів, замкнувши простріл Неймара. А після настав час бразильського форварда. Всього за 14 хвилин ігрового часу Неймар оформив хет-трик. Все почалося наприкінці першого тайму, коли Монтойя не став бити з близької відстані, а відкотив м'яч бразильцеві.

Далі Неймар розіграв "стіночку" з Хаві і спрямував м'яч у 9-ку практично від лінії штрафного. А на 58-й хвилині бразильський диво-хлопчик продемонстрував свій дриблінг. На куті штрафного майданчика він обіграв одного з суперників, зблизився з голкіпером і спрямував м'яч під дальню штангу. Там знаходився Амброус, але він лише відбив м'яч у власні ворота. Розгром "зелених" довершив Тельо: юному каталонцю допоміг рикошет. А у "Селтіка" гол престижу в самій кінцівці забив Самарас, який здорово пробив головою після розіграшу стандарту.