ua en ru

ФІФА закликала Путіна особисто боротися проти расизму в російському футболі

ФІФА закликала Путіна особисто боротися проти расизму в російському футболі
Міжнародна федерація футбольних асоціацій (ФІФА) закликала Президента Російської Федерації Володимира Путіна вжити заходів проти расизму в російському футболі.

Міжнародна федерація футбольних асоціацій (ФІФА) закликала Президента Російської Федерації Володимира Путіна вжити заходів проти расизму в російському футболі. Про це 23 жовтня заявив член антидискримінаційного комітету ФІФА і голова організації Football Against Racism in Europe Пьяра Поуар, повідомляє Deutsche Welle.

"Якщо Москва не вживатиме необхідних заходів по боротьбі з расизмом, то африканські країни можуть відмовитися від участі в чемпіонаті світу з футболу в 2018 р., який пройде в Росії", - зазначив Поуар.

За його словами, з урахуванням того, як поводять себе російські фанати в даний час, цілком ймовірно, що яка-небудь з африканських команд залишить першість в знак протесту проти расизму, оскільки ця проблема важливіша, ніж будь-який матч.

Ультраправі фанати, напади на представників меншин на стадіонах, рівень расизму серед футбольних уболівальників "абсолютно неприйнятні для країни, що приймає наступний чемпіонат світу", підкреслив Поуар.

За його словами, російський Президент, а також прем'єр-міністр Дмитро Медведєв повинні відкрито висловитися проти расизму у футболі, і тільки так можна вирішити цю проблему.

Нагадаємо, Президент ФІФА Зепп Блаттер ще в жовтні 2013 р. закликав до посилення санкцій за расистську поведінку вболівальників на футбольних матчах.