ua en ru

FIFA вибачилася перед Україною за інцидент з "російським Кримом"

FIFA вибачилася перед Україною за інцидент з "російським Кримом"
Федерація футболу України отримала лист від Міжнародної федерації футболу (FIFA), де остання вибачилася перед Україною за інцидент, що мав місце під час презентації емблеми Кубка Світу ФІФА-2018 в Москві, де демонструвалася карта Росії, включала Крим.

Федерація футболу України отримала лист від Міжнародної федерації футболу (FIFA), де остання вибачилася перед Україною за інцидент, що мав місце під час презентації емблеми Кубка Світу ФІФА-2018 в Москві, де демонструвалася карта Росії, включала Крим. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ФФУ.

"У рамках презентації офіційної емблеми, місцевий організаційний комітет доручив місцевим творчому агентству виконати художню проекцію на фасад Великого театру в якості унікальної можливості для фотозйомки і відеозйомки. На жаль, обрана і використана під час передачі місцевим постачальником послуг карта Росії, на якій український регіон - Крим - був показаний як частина Росії, була випущена ФІФА з уваги під час завантаження відеоматеріалу на наш сайт і УouTube канал. Коли цей прикрий інцидент був доведений до нашої уваги, ми негайно вилучили відповідний короткий відеоряд", - йдеться в листі.

"Ми шкодуємо про будь-які незручності, викликані цим прикрим інцидентом, і запевняємо, що будемо в майбутньому більш уважні до матеріалів, що виробляються третіми сторонами", - зазначили у ФІФА.

Нагадаємо, в Росії в ніч з 28 на 29 була представлена офіційна емблема чемпіонату світу з футболу 2018 р., на якій карта Росії включала аннексированный Крим.