ua en ru

Чорноморець - Динамо З: Антонов і Діденко виривають перемогу Одесі

Гол Діденка в компенсований час вирвав перемогу для одеського "Чорноморця" в матчі Ліги Європи проти загребського "Динамо". Ця перемога зберегла одеському клубу шанси на вихід в плей-офф євротурніру.

Гол Діденка в компенсований час вирвав перемогу для одеського "Чорноморця" в матчі Ліги Європи проти загребського "Динамо". Ця перемога зберегла одеському клубу шанси на вихід в плей-офф євротурніру.

Чорноморець - Динамо З 2:1
Голи:
Антонов, 78, Діденко, 90 - Бечірай, 20
Чорноморець: Безотосний, Зубейко, Бергер, Фонтанелло, Кутас (Прийомів, 28), Бобко, К.Ковальчук, Рієра (Матос, 46), Гай, Джа Джедже (Діденко, 74), Антонов
Динамо З: Зеленика, Пінту (Адемі, 46), Шимунович, Адді, Ліма, Леко, Памич (Брозович, 77), Антолич, Халіловіч (Фернандес, 64), Рукавіна, Бечірай

На сьомій хвилині Ален Халіловіч закручував м'яч у дальній кут, але недокрутив. "Чорноморець" позначив було у відповідь якусь активність в атаці, а виграло від цього "Динамо". На 20-й хвилині у чемпіонів Хорватії пройшла контратака правим флангом. Вербу Пінту на ривку пішов від Павла Кутаса, виклав м'яч Фатосу Бечіраю, і форвард в дотик вразив дальній кут.

Як результат, Кутас незабаром був замінений на Володимира Прийомова, однак "Чорноморцю" вже доводилося більше думати не про оборону, а про атаку, де виходило відверто мало. Чи не найнебезпечніший момент біля воріт хорватів на 36-й хвилині трапився з участю Кирила Ковальчука. Після швидко розіграного штрафного м'яч влучив у півзахисника, за інерцією мимоволі пробив у ствір, але там чергував Олівер Зеленика.

Обидва тренери провели в перерві по заміні, але гра йшла в тому ж рваному темпі, з частими зупинками, що аж ніяк не допомагало одеситам. "Морякам" відверто не вистачало потужності в атаці, а от динамівцям бігалося легше. На кінець години гри Бечірай вискочив до воріт по проблемному для господарів флангу, проте за партнерами підчистив кіпер Дмитро Безотосний.

Цей епізод трохи пожвавив гру, в якій у чорно-синіх стало виходити більше, ніж раніше. І все ж небезпечніше виглядало "Динамо". Вийшовший на заміну Хуніор Фернандес продерся на дриблінгу в штрафну і ледь не впечатав м'яч у "дев'ятку".

В українців же не йшло з гри, так врятували "стандарти". На 78-й хвилині Іван Бобко навісив з кутового, Маркус Бергер продовжив головою в центр воротарського, звідки Олексій Антонов вколотив м'яч у сітку. З урахуванням ходу паралельній зустрічі "Лудогореца" з ПСВ нічия мало чим відрізнялася для "Чорноморця" від перемоги, але команда Романа Григорчука порадувала Одесу трьома очками.

Черговий навіс з кутового вже в доданий час знайшов на цей раз голову Пабло Фонтанельо. Аргентинець пробив у ворота повз воротаря, але Анатолій Діденко не став випробовувати удачу і грудьми просунув м'яч у сітку. В результаті для "Чорноморця" все вирішиться 12 грудня в Ейндховені, де чорно-синіх влаштує тільки перемога.

Використані матеріалами УЄФА