ua en ru

Колишній захисник "Динамо" Владислав Ващук має намір стати президентом ФФУ

Відомий у минулому футболіст київського "Динамо" Владислав Ващук збирається взяти участь у виборах президента ФФУ. Про це він розповів в інтерв'ю радіо "Ера".

Відомий у минулому футболіст київського "Динамо" Владислав Ващук збирається взяти участь у виборах президента ФФУ. Про це він розповів в інтерв'ю радіо "Ера".

"Зовсім недавно прийняв рішення, що я теж подам документи на участь у виборах президента федерації. Зараз я пишу програму розвитку футболу на 10 років вперед. Просто нове віяння потрібно футболу. Дивишся на це і розумієш - треба вже цей ручний режим прибирати. Я ще не зареєструвався. Я думаю, що те нове, що ми уявимо, жодним чином не зіпсує те старе, яке є зараз. Все залежить від команди, яку треба підібрати зараз, все освіжити, нову філософію задати. Чому Заммер зумів в Німеччині, чому німці стали чемпіонами світу, чому у них друга хвиля молоді, яка дійсно найкраща в світі? Значить, вони щось роблять як-то по-іншому. Вони просто організовано підходять до тих речей, які спланували заздалегідь. А чим ми гірші за них? Треба просто розкривати це", - розповів Ващук.

"Ясна річ, що я буду багатьом заважати, але ми йдемо вперед, а не стоїмо і чекаємо, поки це будівля розвалиться. За довгий час ми мало що побудували. Подмазываем, подмазываем, воно сиплеться, а ми подмазываем. Хотілося б щось нове. Треба розвивати дитяче напрямок, не скорочувати, а збільшувати. Ми про це говоримо багато, але у нас немає полів не тільки в областях, в Києві немає полів, де ще гірше ніж в областях", - додав Владислав.

Нагадаємо, Владислав Ващук був частина знаменитого "Динамо" Лобановського. У 2003 році пішов у московський "Спартак", звідки вернудся через 2 роки. Під кінець кар'єри пограв у ФУ "Львів", "Чорноморці" та "Волині". У 2012-2013 роках працював спортивним директором київського "Арсеналу".

Також нагадаємо, що вибори нового президента ФФУ пройдуть у березні 2015 року. Вже свої кандидатури подали Олег Печерный, Ярослав Грисьо та Андрій Павелко.