ua en ru

"Ворскла" зупинила "Металіст", "Дніпро" поступився у Донецьку, а "Динамо" проиграло "Зорі"

Харківський "Металіст" не зміг переграти в Полтаві "Ворсклу". Також, не зміг здобути перемогу і "Дніпро", який зіграв у Донецьку внічию з "Металургом". Акцію по втраті очок підтримало і "Динамо", яке програло в Луганську "Зорі" 0:2. А "Карпати" продовжили псувати нерви лідерам і зіграли внічию з "Чорноморцем".

Харківський "Металіст" не зміг переграти в Полтаві "Ворсклу". Також, не зміг здобути перемогу і "Дніпро", який зіграв у Донецьку внічию з "Металургом". Акцію по втраті очок підтримало і "Динамо", яке програло в Луганську "Зорі" 0:2. А "Карпати" продовжили псувати нерви лідерам і зіграли внічию з "Чорноморцем".

Металург Д - Дніпро 1:1
Голи:
Бойко, 57 (у свої ворота) - Коноплянка, 13

Донеччани зуміли продовжити безпрограшну домашню серію, і «Дніпро» втрачає очки у другому матчі поспіль. Це при тому, що Хуанде Рамос вперше за тривалий час мав максимальний вибір виконавців. Але гра у Донецьку по-справжньому була рівною, хоча тон у ній все ж задавали гості. Напевно, справедливо, що фірмове зміщення Євген Коноплянка з лівого флангу у центр завершилося невідпорним ударом метрів з 20-ти. Микола Морозюк міг дуже швидко вирівняти становище, коли вийшов сам на сам після помилки Онджея Мазуха, та тут надійно зіграв Денис Бойко. Зазначимо, що невдовзі Морозюк через травму залишив поле.

Після перерви Джуліано втратив можливість подвоїти рахунок, але влучив у ногу партнера - Євгена Селезньова. За це господарі швидко покарали. Кутовий у їхньому виконанні нібито був нейтралізований, але атака другим темпом дозволила вийти В'ячеславу Чечер сам на сам та від поперечини та спини Бойка відправити м'яч у сітку. Кілька хвилин гарний настрій гнав уперед «Металург», а потім знову за справу взялися гості. Успіху не мали ані одна, ані інша команди. Найбільш яскравий момент був пов'язаний не з ударом, а з вилученням у компенсований час Романа Зозулі. За симуляцію арбітр зустрічі показав йому другий у матчі «гірчичник». Отже, «Дніпро» втратив нагоду повернути собі другий рядок.

Ворскла - Металіст 1:1
Голи:
Дедечко, 68 - Моледо, 43

«Металіст» після кубкового поєдинку повернувся до звичної розстановки, не враховуючи хіба що зміни на останньому рубежі, де місце було довірене Олександру Горяінову. Приїхав з командою до Полтави і Мирон Маркевич, який швидко оговтався від нещодавно перенесеної операції. Господарі вийшли з 2-ма нападниками і з 2-ма гравцями, які нечасто отримують місце в основному складі. Однак Євгеній Ткачук та Олександр Скляр добре вписались до ігрового ансамблю. Тактично перша половина гри проходила за сценарієм «Ворскли», які практично позбавили роботи свого голкіпера. Ударів полтавчани нанесли навіть більше, але користі з них не отримали. А от гості активізувались перед перервою. Павло Ксьонз небезпечно пробив, заробивши кутовий. А після його розіграшу він же влучно навісив на голову Родріго Молєдо - 0:1.

Пропущений гол не позначився на дисципліні та виконанні тренерських настанов з боку господарів. Втім, з початку другого тайму вони все ж більше уваги приділяли обороні. Потім почали частіше показувати, що не змирились зі становищем. І в одному з епізодів Ігор Пердута заробив штрафний удар. Навіс виконав Павло Ребенок, на дальній стійці Ткачук виграв боротьбу та віддав гольову передачу на Дениса Дедечка - 1:1. Потім суперники обмінялись підступними спробами Ахмеда Янузі та Алехандро Гомеза з наступним добиванням Марко Девіча. А от останні хвилини явно пройшли під диктовку «Ворскли», яка була ближче до того, щоб вирвати перемогу. Тим не менше, харків'яни зберегли лідерство, а підопічні Василя Сачка - місце у першій шістці.

Зоря - Динамо 2:0
Голи:
Даніло, 9, Болі, 65

Певні проблеми зі складом мали обидва тренери, однак стартові склади виглядали цілком пристойно. Гості з перших хвилин кинулись вперед, але досить швидко пропустили просту, на перший погляд, контратаку. Дальнє закидання зі своєї половини поля підхопив Яннік Болі, обіграв Александара Драговіча, дав пас на хід Даніло. Бразилець відірвався на швидкості від Євгена Хачеріді та відкрив рахунок. Це стало сигналом киянам до ще більш активних дій. Серед інших дивом не забили Д'ємерсі Мбокані та Джермейн Ленс. Перший з них вийшов на побачення з Кршеваном Сантіні, пробивав на техніку, та голкіпер пальцями перевів м'яч у стійку та на кутовий. Другий просто з лінії воротарського майданчику у боротьбі із захисником не влучив у ворота.

Дещо подібне можна було спостерігати і після перерви. Знову атаки киян носили постійний характер, та гостроти їм не вистачало до другого пропущеного м'яча. Тепер Болі, отримавши пас метрів на 50, скористався помилкою Олекксандра Шовковського, який залишив свої володіння, та вражав вже порожні ворота киян - 2:0. І знову гості додали енергійності та бажання. І знову найкращі спроби не завершувались взяттями воріт. До речі, «Зоря» вже у четвертій домашній грі поспіль не пропускає. Ще раз каркас воріт допоміг Сантіні: це Лукман Аруна здалеку пробив у поперечину. Ще у кількох епізодах ворота виграв дуелі в Олега Гусєва, Мбокані та інших. Заміни «Динамо» не допомогли.

Карпати - Чорноморець 1:1
Голи:
Федорчук, 24 - Діденко, 90+1

Олександр Севідов вирішив не міняти склад, який програв на Кубок України «Металісту», але залишив приємні враження. У «Чорноморця» не вистачало хіба що Олексія Гая. Перших загроз воротам довелось чекати досить довго, та й то Володимир Прийомов та Олександр Гладкий з невеликим інтервалом пробивали небезпечно, але невлучно. А потім «Карпати» народили гол практично з нічого. Олександр Ільющенков вибивав м'яч від власних воріт, Маркус Бергер на власній половині поля головою скинув м'яч собі за спину, де готовий для удару Валерій Федорчук невідпорно пробив у ближній нижній кут воріт. Загалом одесити до перерви жодного разу не потурбували голкіпера господарів.

Роман Григорчук поміняв одразу двох виконавців (вийшли Леонардо та Анатолія Діденка) у перерві, що пізніше дало позитивний результат. Але «Карпати» раніше неодноразово мали нагоду не доводити вирішення долі результату на останні хвилини. Однак Дмитро Безотосний не дав нагоди Дмитрові Льопі та Сергієві Зеньову себе переграти. Першим попередженням, що ще нічого не вирішено, стало влучання у поперечину від Сіто Рієра. Дощ знизив швидкості поєдинку, що було вигідно львів'янам. Втім, вони не надто дорожили м'ячем, за що були покарані. У компенсований час Рієра без перешкод зробив фірмовий навіс з лівого флангу, а високому Діденку центральні захисники також не приділили необхідної уваги. Як наслідок, характер та віра у себе «Чорноморця» дарують гостям один бал, який допомагає випередити «Динамо» вже на 2 очки. «Карпати» ж задовольнились місцем у першій десятці після першого кола.

Нагадаємо, що раніше "Таврія" і "Севастополь" здобули виїзні перемоги, а "Шахтар" сенсаційно програв "Волині".

Використані матеріали УПЛ