ua en ru

"Ман. Сіті" майже вийшов у фінал Кубка ліги, а Ліонель Мессі тріумфально повернувся після травми

"Сіті", на відміну від своїх сусідів з "Юнайтед", зміг пробитися у фінал Кубка англійської ліги. Ліонель Мессі повністю залікував травму і відзначив своє повернення дублем у ворота "Хетафе".

"Сіті", на відміну від своїх сусідів з "Юнайтед", зміг пробитися у фінал Кубка англійської ліги. Ліонель Мессі повністю залікував травму і відзначив своє повернення дублем у ворота "Хетафе".

Англія

Після того як хет-трик Альваро Негредо допоміг "Манчестер Сіті" розгромити "Вест Хем" з рахунком 6:0 у першому півфінальному матчі, "городяни" практично гарантували собі перший вихід у фінал Кубка ліги з 1976 року. Минулої неділі "молотобійці" з результатом 0:5 програли клубу першого дивізіону "Ноттінгем Форест" у третьому колі Кубка Англії, але виправитися за це фіаско у них не вийшло. Вже на 12-й хвилині Негредо прийняв проникаючий пас від Яя Туре і відкрив рахунок.

В середині тайму Негредо зробив дубль з передачі Едіна Джеко, а ближче до перерви Туре, який повернувся на поле після надання медичної допомоги, блиснув сольним проходом з середини поля і довів рахунок до 3:0. На 49-й хвилині Негредо оформив хет-трик, добивши м'яч у сітку після того, як воротар парирував удар Давіда Сільви. Потім прийшла черга Джеко, який відзначився на 60-й і 89-й хвилинах. Матч відбудеться 21 січня. Днем пізніше "Манчестер Юнайтед" приймає "Сандерленд", якому поступився у першому поєдинку - 1:2. Фінал, переможець якого отримає путівку в Лігу Європи УЄФА, що відбудеться на "Уемблі" 2 березня.

Іспанія

У першому матчі 1/8 фіналу "Барселона" з рахунком 4:0 залишила не у справ "Хетафе". Цеск Фабрегас швидко вивів каталонців уперед, а на 63-й хвилині реалізував пенальті. Не менш бурхлива радість охопила синьо-гранатову торсиду всього хвилину, коли вперше з 10 листопада вийшов на заміну Ліонель Мессі, який залікував травму підколінного сухожилля. Тривалий простій не завадив Мессі оформити дубль за три останні хвилини матчу. Зустріч у відповідь відбудеться в наступний четвер.

Аутсайдер другого дивізіону "Алькоркон" здобув мінімальну перемогу над "Еспаньолом" і в наступну середу цілком може створити сенсацію. Турнірна сітка вже відома, і в разі успіху "Алькоркон" чекають два матчі з "Реалом", який у четвер приймає "Осасуну". "Бетіс" вдома з рахунком 1:0 поклав на лопатки "Атлетик" з Більбао. Переможець цієї пари визначиться в наступну середу і в 1/4 фіналу зіграє з "Атлетико" або "Валенсією". Перший поєдинок між ними відбувся у вівторок і завершився внічию - 1:1.

"Альмерія" вдесятьох не втримала перемогу над "Расінгом" з третього по силі дивізіону - 1:1. Рахунок на 65-й хвилині зрівняв Мамаду Коне, який грав за "Расінг" ще у сезоні 2011/12, коли сантандерці в останній на сьогодні разів виступали у вищій лізі. Друга зустріч між ними пройде в наступний вівторок, так само як і між "Атлетіко" з "Валенсією".

Італія

"Фіорентина" впевнено впоралася з "К'єво" (2:0) і вийшла в чвертьфінал. Результат ще до перерви зробили Хоакін і Анте Ребич. Шанси веронців на відродження інтриги розтанули в середині другого тайму, коли суддя видалив Дженнаро Сардо. В самому кінці гри також за дві жовтих картки відправився в роздягальню хавбек "Фіорентини" Массімо Амброзіні.

Далі "фіалки", які на правах одного з восьми найсильніших клубів серії А минулого сезону розпочали боротьбу в кубку з 1/8 фіналу, битимуться з "Катанією" або "Сієною" із серії В. Останні проведуть свій матч в наступну середу. А в цей четвер відбудуться поєдинки "Удінезе" - "Інтер" і "Рома" - "Сампдорія". Переможець останньої пари отримає в нагороду зустріч з "Ювентусом", який ще 18 грудня розгромив "Авелліно" з рахунком 3:0 в першому матчі 1/8 фіналу.

Нагадаємо, що раніше "Манчестер Юнайтед" вилетів з Кубка Ліги, а "Валенсія" і "Атлетико" зіграли внічию.

Використані матеріали УЄФА