ua en ru

"Динамо" розгромило "Шахтар" в Кубку України

У Свердловську київське "Динамо" змогло впевнено обіграти місцевий "Шахтар". Граючи другим складом, кияни забили 4 "сухих" голи.

У Свердловську київське "Динамо" змогло впевнено обіграти місцевий "Шахтар". Граючи другим складом, кияни забили 4 "сухих" голи.

Шахтар С - Динамо 0:4
Голи:
Дуду, 52, Гусєв, 73, Ідейе, 87, Аруна, 90+3
Шахтар С: Тукач, Поляниця, Яскович, Шеремет, Янченко, Тарануха (Хаблов, 78), Фатій, Лукашев (Салатин, 78), Коновалов, Пащенко, Шарко (Борш, 83)
Динамо: Коваль, Сілва, Виду, Драгович, Тремулінас, Вукоєвич, Дуду (Ідейє, 69), Аруна, Сидорчук (Гусєв, 46), Цуріков (Макаренко, 82), Безус

Після того, як рік тому кияни припинили свою боротьбу ще на стадії 1/16 фіналу, нинішній вихід до чвертьфіналу - помітний прогрес. Втім, звітний матч не був занадто відповідальним, адже жереб звів гранда зі скромним клубом Другої ліги. Представники Луганщини за аншлагу на трибунах перший тайм зуміли звести до нічиєї. У гостей хіба що Андрій Цуріков та Дуду є нечастими гостями основного складу, але загалом Олег Блохін перевірив саме тих виконавців, які менше часу проводять в іграх Чемпіонату ПЛ. Першими створили небезпеку саме свердловці, але Сергій Шеремет пробив поруч зі стійкою у лічених сантиметрах. Подібним чином відповіли Дуду та Огнєн Вукоєвіч, а ще кілька ударів були занадто слабкими, аби розраховувати на гол.

Заміни у «Динамо» виявились доречними. Перший з лави запасних - Олег Гусєв - розігнав першу атаку (продовжили її Бенуа Тремулінас прострільним пасом та Дуду ефектним ударом з 5-ти метрів) та завершив другу (скористався довгим пасом з центрального кола від Романа Безуса). Практично Гусєв такими діями став головною фігурою у складі переможців. До речі, непогано увійшли у гру й інші «резервісти». Сергій Сидорчук разом з Тремулінасом допомогли Євгенію Макаренку довести рахунок до «великого». А остання крапка була поставлена Лукманом Аруною. До речі, до четвертого м'яча Гусєв також має безпосереднє відношення.

"Шахтар" легко виграв у Миколаєві

Використані матеріали УПЛ