ua en ru

"Барселона" впевнено впоралася з "Реалом"

"Барселона" у головному матчі планети впевнено обіграла мадридський "Реал". Голами відзначилися Неймар і Санчес у каталонців і Хесе і "Реала".

"Барселона" у головному матчі планети впевнено обіграла мадридський "Реал". Голами відзначилися Неймар і Санчес у каталонців і Хесе і "Реала".

Барселона - Реал 2:1
Голи:
Неймар, 19, Санчес, 78 - Хесе, 90+1
Барселона: Вальдес, Дані Алвеш, Піке, Маскерано, Адріано, Бускетс, Хаві, Іньєста (Сонг, 77), Фабрегас (Санчес, 70), Мессі, Неймар (Педро, 84)
Реал: Дієго Лопес, Карвахал, Варан, Рамос (Ильярраменди, 56), Марсело, Пепе, Хедіра, Модріч, Ді Марія (Хесе, 76), Бейл (Бензема, 61), Роналду

Матч розпочався без розвідки - втім, навіщо розвідка командам, які вивчили один одного так само добре, як подружжя, які дожили до золотого весілля? Перший удар відбувся вже на другій хвилині - втім, м'яч від бутси Бейла полетів на трибуни. Жовту картку теж довго чекати не довелося - Серхіо Бускетс зрубав ді Марію ще до того, як секундомір 10 хвилин відміряв.

Але ось гольових моментів було небагато. Настільки, що гол, забитий Неймаром на 19-й хвилині, виявився підсумком чи не єдиного небезпечного моменту біля воріт Дієго Лопеса. Іньєста відправив по лівому флангу в штрафну Неймара, а той, зробивши паузу, акуратно пробив у дальній кут. І Дієго Лопес, напевно, впорався б з цим ударом, але м'яч зачепив ногу захисника і прошмигнув у сітку.

Майже відразу ж Мессі вискочив один на один з Лопесом, але голкіпер зіграв грамотно, скоротив дистанцію, і аргентинцеві нічого не залишалося, крім як бити в напрямку дальнього кута. Влучити було важко, і Лео промахнувся.

"Реал" відразу скис. Яким цей гол виявився дуже образливим і нелогічним - "Барса" до того і по воротах-то толком не вдарила.

Наступний момент виник вже біля воріт Вальдеса, і сталося це на останній хвилині першого тайму. Після прострілу з лівого флангу Самі Хедіра бив в упор, буквально з метра, але примудрився влучити точно в Вальдеса! І хоча німець потім доводив, що трапився поруч захисник подгреб потім м'яч собі рукою, всі ці нарікання виглядали "на користь бідних" - надто вже вигідний момент змарнував гравець "Реала".

Перша половина другого тайму вийшла такою ж нудною, як і гра до перерви. Начебто і пристрасті якісь кипіли, і швидкості непогані - але не спалахувало на полі. Пару раз "Барса" з "Реалом" обмінялися моментами, але небезпечними їх можна було назвати тільки на загальному гольовому безриб'ї.

А потім, на 71-й хвилині, гру підірвав суддя. Фол Хав'єра Маскерано проти Кріштіану Роналду був очевидним, стовідсотковим - аргентинець і рукою в спину штовхнув суперника, і для вірності ноги йому заплів. Адже і не скажеш навіть, щоб Роналду картинно падав, але Альберто Ундіано Мальєнко все одно вирішив, що фолу не було і португалець перебільшує. Напевно, можна говорити про те, що цей епізод і вирішив результат гри.

Через хвилину "Реал" міг зрівняти рахунок і без пенальті - Карім Бензема, який змінив Бейла, божевільної сили ударом запустив м'яч у дев'ятку воріт суперника, але "Барсу" врятувала хрестовина.

"Реал", який захопив перевагу, кинувся тиснути суперника, ну і пропустив. На 78-й Неймар вивів до воріт Алексіса Санчеса, перед яким опинився Варан. Мадридець зайняв правильну позицію, але Санчес і не подумав його обігравати, а витонченим парашутом закинув м'яч за комір Дієго Лопес. Воротар, схоже, був упевнений, що Санчес піде в обіграш і може вискочити один на один, тому вийшов вперед, щоб при необхідності скоротити дистанцію. За що і поплатився.

Роналду тут же пояснив судді, що взагалі-то ще 10 хвилин тому рахунок повинен був стати 1:1 і що саме Мальєнко винен в події, за що, зрозуміло, отримав своє попередження.

Один гол "Реал" все-таки відіграв. На 92-й хвилині Роналду різко прискорився (ось вже у кого сили не скінчаються!) і видав ідеальний пас на Хесе. Той пробив так собі, але м'яч все-таки пролетів наскрізь через Вальдеса і влучив у сітку.

Завдяки цій перемозі "Барселона" відірвалася від "Реала" на п'ять очок, і це вже дуже солідна перевага.