ua en ru

Спецназівці РФ розповіли про обіцянки російського консула "не забути про них"

Спецназівці РФ розповіли про обіцянки російського консула "не забути про них" Фото: Євген Єрофєєв в госпіталі

З приводу обміну ведуться переговори

Затримані на Донбасі російські спецназівці Олександр Александров та Євген Єрофєєв розповіли, про що розмовляли з російським консулом Олексієм Грубим, який відвідав їх у військовому госпіталі в Києві цього тижня. Про це вони заявили в інтерв'ю "Новій газеті".

Зокрема, Александров розповів, що питав консула про "своєму несподіваному звільнення".

"Він ніяк не зміг прокоментувати це. Сказав, що уточнить [в Міністерстві оборони РФ]. З приводу обміну [сказав], що ведуться переговори. І поки ми перебуваємо під слідством, ні про яке обміні мови йти не може. Сказав, щоб ми не переживали, Росія про нас не забула. Що Росія буде допомагати нам, і, навіть якщо нас посадять, це буде ненадовго", - переказав він свою розмову з консулом.

Єрофєєв розповів, що не запитував у консула, чому звільнений з лав російської армії.

"Ну не було ніякого сенсу навіть питати. Я більше цікавився сім'єю. Про подальше моє перебування тут. І трошки іншими питаннями, пов'язаними з тим місцем, де я колись працював. Ну, ти зрозумів", - наводить видання слова свого співрозмовника.

Він додав, що консул записав ті питання, на які не зміг оперативно відповісти, і "обіцяв через пару днів під'їхати, відповісти на них якимось чином".

"Основною, звичайно, питання - це з приводу моєї сім'ї. Ну і з приводу моєї статті, яка мені інкримінується, - тероризм", - уточнив Єрофєєв.

Нагадаємо, Міністерство закордонних справ Російської Федерації опублікувало лист до українських дипломатів, в якому міністерство запитує дозвіл на зустріч із затриманими на Донбасі російськими спецназівцями Олександром Александровим і Євгеном Єрофєєвим.