ua en ru

Рятувальники відкачали воду з усіх постраждалих від паводку будинків у Закарпатській області

Рятувальники відкачали воду з усіх постраждалих від паводку будинків у Закарпатській області Фото: Геннадій Москаль

На всіх річках Закарпаття почався спад рівня води

Рятувальники відкачали воду з усіх житлових будинків, які постраждали від паводка в Закарпатській області. Про це йдеться в повідомленні на офіційному сайті глави Закарпатської обласної державної адміністрації Геннадія Москаля.

"Рятувальні підрозділи протягом вчорашнього дня і ночі продовжували роботи з ліквідації наслідків паводку. Станом на середу відкачано воду з усіх житлових будинків, які були підтоплені в гірських районах за суботу і неділю. Спеціально створені комісії підраховують завдані стихією збитки", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що з сьогоднішнього ранку на всіх річках Закарпаття почався спад води. У ніч на 25 листопада близько 2:00 паводкова хвиля на Тисі дійшла до Чопа. Вода піднялася до максимальної позначки в 7 м 20 см, проте тут вже обійшлося без підтоплень або інших серйозних наслідків. Сьогодні вранці на Тисі в районі Чопа почався спад рівня води, 10:30 він становить 20 див. Таким чином, остання паводкова хвиля пройшла Закарпаття і пішла на територію Угорщини.

Нагадаємо, на вихідних у результаті рясних дощів та підняття рівня води в річках Закарпатської області затопило житлові будинки та домогосподарства. Станом на вчора, рятувальники і комунальні служби провели відкачування води з 138 житлових будинків.