ua en ru

Рятувальники дістали тіла двох загиблих із затонулого під Одесою катери

Рятувальники дістали тіла двох загиблих із затонулого під Одесою катери Фото: катер "Іволга"

Для цього рятувальникам довелося розпиляти обшивку катера "Іволга"

В Іллічівському морському торговому порту рятувальники розпиляли затонулий під Одесою катер "Іволга", щоб дістати тіла двох загиблих. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Державної служби з надзвичайних ситуацій.

"20 жовтня о 13:09 до Служби порятунку "101" надійшло повідомлення про те, що в Іллічівському морському торговому порту на затонулому катері "Іволга" співробітникам міліції потрібна допомога для вилучення тіл загиблих", - йдеться в повідомленні.

До місця виклику на спеціальному аварійно-рятувальному автомобілі виїхали працівники Аварійно-рятувального загону спеціального призначення ГУ ДСНС України в Одеській області.

Рятувальники дістали тіла двох загиблих із затонулого під Одесою катери

Фото: затонулий катер "Іволга"

За допомогою гідроінструмента "Холматро" рятувальники розрізали зовнішню обшивку катери, вилучили тіла двох загиблих 1964 і 1954 р. н. і передали їх слідчому одеської міліції.

Нагадаємо, 17 жовтня у Чорному морі біля Затоки Одеської області затонув прогулянковий катер "Іволга". В даний час точна кількість людей, що знаходилися на борту, встановлюється. Сьогодні, 21 жовтня, з Чорного моря на берег прибило тіло ще одного загиблого пасажира катеру. Таким чином, кількість загиблих становить 17 осіб. Врятувати вдалося 22 людини.

У понеділок, 19 жовтня, затонулий під Одесою катер підняли на поверхню. В ньому було виявлено два тіла загиблих.

За попередніми висновками, причиною аварії стало грубе порушення правил експлуатації. За фактом катастрофи порушено кримінальну виробництво. Капітана катера "Іволга" оголосили про підозру, суд заарештував його на два місяці