ua en ru

Радник Путіна причетний до підготовки провокацій в Одесі на річницю трагедії 2 травня, - СБУ

Радник Путіна причетний до підготовки провокацій в Одесі на річницю трагедії 2 травня, - СБУ Фото: Валентин Наливайченко

Крім того, наголошується, що у Суркова тепер інше прізвище

Радник Президента Росії Владислав Сурков причетний до підготовки кримінальними угрупованнями провокацій та терактів в Одесі на річницю трагедії 2 травня. Про це заявив голова Служби безпеки України Валентин Наливайченко на брифінгу в рамках міжнародної конференції "Захист демократичних цінностей і дотримання прав людини у діяльності спецслужб", передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми підтверджуємо, що в Одеській області після затримання більш ніж 50 осіб, які планували на 2 травня уже цього року провокації під річницю трагедії, яка сталися в Одесі рік тому, всі сепаратисти, диверсійні групи, знаряддя, вибухівка, два кіллери... Ця організація чітко нами задокументована... Ми маємо переконливі свідчення, що координувалася діяльність цього сепаратистського кримінального кубла помічником - громадянином Росії, про якого ви згадували (радник Президента Росії Владислава Суркова, - ред.), який на тепер має ще інше прізвище - Ілан Арзенка. Про це теж заявляємо, тому через публічність мають зупинитись кремлівські політтехнологи, співробітники адміністрації і інспірування нанесення шкоди нашій національній безпеці. Те, що ми документально розслідуємо і його теж діяльність, - це більш ніж важливо для нас", - сказав Наливайченко.

Нагадаємо, СБУ досі не передала ГПУ докази про участь Суркова у подіях на Майдані.