ua en ru

Радбез ООН сьогодні розгляне проект резолюції про трибунал по Boeing

Радбез ООН сьогодні розгляне проект резолюції про трибунал по Boeing Фото: місце аварії Боїнга

Також розглянуть ситуацію в Іраку, Сирії та на Кіпрі

Рада безпеки Організації об'єднаних націй (ООН) сьогодні, 29 липня 2015 року, розгляне проект резолюції щодо створення трибуналу з розслідування аварії малайзійського Boeing 777 (рейс MH17) на Донбасі в 2014 році. Про це йдеться в порядку денному засідання Радбезу.

"Лист від 28 лютого 2014 р. від постійного представника України при Організації Об'єднаних Націй на ім'я голови Ради Безпеки (S/2014/136)", - йдеться в порядку денному.

Крім цього, на засіданні планується розглянути ситуацію в Іраку, Сирії та на Кіпрі.

Радбез ООН сьогодні розгляне проект резолюції про трибунал по Boeing

Фото - повестка дня заседания

Нагадаємо, як заявив постпред України в ООН Юрій Сергєєв, Міжнародний трибунал по покаранню винних в аварії малайзійського Boeing 777 (рейс MH17) на Донбасі буде створено навіть у тому випадку, якщо Росія накладе вето на відповідну резолюцію Ради безпеки ООН.

Раніше постпред Росії при ООН Віталій Чуркін висловив надію, що малайзійський проект про створення трибуналу не буде поставлений на голосування 29 липня.

"У мене є така надія, тому що я абсолютно не бачу, що і як від цього виграє. Мені здається, що наші аргументи, і ми відкрито їх наводимо, надзвичайно переконливі", - пояснив він.

Раніше російський постпред вже висловлював сумнів в тому, що Рада схвалить резолюцію по трибуналу. При цьому 25 липня він зазначав, що ще не отримав з Москви остаточних інструкцій про те, як Росії слід проголосувати під час розгляду документа.