ua en ru

Співробітникові Київської митниці ДФС оголосили про підозру

Співробітникові Київської митниці ДФС оголосили про підозру Фото: ДФС

Через дії інспектора до бюджету не надійшли митні платежі на 300 тис. грн

Співробітник Київської міської митниці Державної фіскальної служби (ДФС) оголосили про підозру у нанесенні збитків державі на суму понад 300 тисяч гривень. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Генеральної прокуратури України.

Зокрема, встановлено, що головний державний інспектор одного з митних постів Київської міської митниці, зловживаючи службовим становищем, діючи в інтересах господарського товариства, що здійснив митне оформлення товарів у митному режимі реекспорту без забезпечення сплати митних платежів заставою або гарантійним документом. При цьому, відзначають в прес-службі, реекспорт фактично не здійснювався, а товари, що залишилися на території України без сплати митних платежів.

"Внаслідок злочинних дій зазначеної посадової особи до державного бюджету не надійшли митні платежі на суму понад 300 тис. грн, що є тяжкими наслідками", - йдеться в повідомленні.

У ГПУ повідомили, що чиновнику Київської митниці оголошено про підозру у вчиненні корупційного правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України.

Після ознайомлення підозрюваного з матеріалами досудового розслідування кримінальне провадження буде направлено в суд.

Нагадаємо, раніше народні депутати поскаржилися в Генеральну прокуратуру України на керівників митниці та фіскальної служби Одеської області.