ua en ru

Жителі Донбасу отримали понад 1200 тонн гуманітарної допомоги

На сьогоднішній день жителі східних регіонів отримали понад 1200 тонн гуманітарної допомоги. Про це повідомляє прес-служба Державної служби України з надзвичайних ситуацій (Держнс).

Як наголошується в офіційному повідомленні ДСНС, за період з 6 липня по 19 серпня 2014 року рятувальники доставили на Схід України понад 1200 тонн продуктів, 800 наборів добових пайків, 8650 л питної води, 6500 буханців хліба.

У відомстві підкреслюють, що партії гуманітарної допомоги для жителів Донбасу формуються і відправляються з усіх регіонів України. Речі першої необхідності для відправки жителям східних регіонів збирають як з ініціативи центральних органів влади, так і місцевих адміністрацій та приватних організацій.

Так, 14 серпня за дорученням уряду з Києва, Дніпропетровська та Харкова для мешканців Луганської та Донецької областей був відправлений 71 вантажний автомобіль майже 800 тоннами гуманітарної допомоги. Як повідомили в Міжнародному комітеті Червоного хреста, станом на 20 серпня спрямована українським урядом гуманітарна допомога вже доставлена в десять міст на Донбасі.

Крім того, український бізнесмен Рінат Ахметов доручив доставити в Донецьку і Луганську області гуманітарний вантаж в обсязі не менше 10 тис. тонн. Організацією та перевезенням вантажу займається Гуманітарний штаб при фонді Ріната Ахметова, який об'єднав власні ресурси і бізнеси групи компанії СКМ. Перший рейс вже формується і виїде в Донецьку область 21 серпня.

Також про відправку гуманітарної допомоги жителям східних регіонів України заявляли й інші країни. Зокрема, 11 серпня Європейський Союз заявив про готовність виділити 2,5 млн євро на гуманітарну допомогу для України, однак ніякої додаткової інформації про статус цієї допомоги поки немає.

Відзначимо, що до цих пір залишається нез'ясованим статус гуманітарного конвою, направленого жителям Донбасу Російською Федерацією. Як повідомлялося, 12 серпня з підмосковного міста Наро-Фомінська виїхала автоколона з 280 "Камазів" МНС Росії для доставки гуманітарної допомоги жителям сходу України. Загальна вага вантажу становить 2 тисячі тонн. На сьогоднішній день гуманітарна допомога Росії для жителів Донбасу залишиться на території РФ через складного переговорного процесу між Україною і Росією про те, як саме гуманітарний вантаж буде доставлений в нашу країну.

Жителі Донбасу отримали понад 1200 тонн гуманітарної допомоги