ua en ru

Записку, вилучену з дому Павліченків, буде піддано почеркознавчій експертизі, - Держобвинувач

Записку з адресою вбитого судді Шевченківського районного суду Сергія Зубкова, яка була вилучена з місця проживання підсудних Павліченків, піддадуть почеркознавчій експертизі. Про це повідомила державний обвинувач у справі Наталія Сьома, передає відділ зв'язків із засобами масової інформації прокуратури м. Києва.

Апеляційний суд м. Києва наступне судове засідання призначив на 12 березня 2013 р.

"Сьогодні апеляційний суд своєю ухвалою призначив судово-почеркознавчу експертизу записки з адресою судді, яка була вилучена з місця проживання підсудних Павліченків", - сказала Сьома.

Для проведення експертизи будуть зібрані зразки почерку підсудних.

"Своєю ухвалою суд доручив органу досудового слідства зібрати експериментальні та вільні зразки почерку Дмитра та Сергія Павліченків", - зазначила Сьома та додала, що підсудні у суді погодилися надати зразки свого почерку.

Сторона державного обвинувачення вважає за необхідне проведення цієї експертизи для об'єктивності процесу.

"Під час розгляду питання щодо цієї експертизи сторона державного обвинувачення висловилася про необхідність її проведення з метою об'єктивності процесу", - зазначила держобвинувач.

Вона сказала, що у разі проведення експертизи може бути отримано додатковий доказ у справі.

"Обсяг доказів у справі визначає слідчий. У цій справі було проведено понад 100 експертиз. Разом з тим, у разі призначення та проведення почеркознавчої експертизи записки з адресою місця проживання потерпілого може бути отримано додатковий доказ", - зауважила держобвинувач.

Нагадаємо, 47-річний Дмитро Павличенко з 19-річним сином Сергієм 21 місяць сидить у столичному Лук'янівському слідчому ізоляторі. Їх визнали винними в убивстві судді Шевченківського райсуду столиці Сергія Зубкова в березні 2012 р.

Вважається, що підсудні помстилися за те, що своїм рішенням суддя віддав частину їх квартири голландській фірмі "Гоойоорд Б. В".

Дмитро отримав довічне ув'язнення, його син - 14 років. Павличенкі очікують розгляду справи в Апеляційному суді.

Читайте також: Суд вирішив провести часткове судове слідство в рамках розгляду скарги на вирок Павліченко