ua en ru

Законопроект про гарантії отримання освіти в зоні АТО фактично готовий, - Ірина Геращенко

Законопроект про гарантії отримання освіти в зоні АТО фактично готовий, - Ірина Геращенко
Законопроект, який має врегулювати питання доступу до освіти дітей в зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі, фактично розроблений

Законопроект, який має врегулювати питання доступу до освіти дітей в зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі, фактично розроблений. Про це сьогодні на брифінгу заявила уповноважений Президента України з врегулювання конфлікту в Донецькій і Луганській областях, народний депутат України 8 скликання Ірина Геращенко, передає прес-служба президента України.

"Це питання, які потребують особливої державної уваги і тому ми розробили разом з Міністром освіти Сергієм Квітом законопроект про гарантії отримання освіти в зоні проведення АТО", - сказала Геращенко.

Основна мета законопроекту - допомогти студентам, які за складних обставин стали вимушеними переселенцями і які сьогодні є слухачами в інших вузах України, стати повноцінними студентами " щоб вони не втратили цей навчальний рік".

Законопроект також врегульовує питання отримання українських атестатів про середню освіту учнями, які навчаються в школах на підконтрольних бойовикам територіях.

"Розроблені механізми, як дитина з тимчасово окупованої території може дистанційно отримати певні знання, здати ЗНО, щоб отримати підтвердження своїх знань і отримати український атестат, щоб потім мати можливість вступити в українських вищих навчальних закладів", - додала Геращенко.

Нагадаємо, Міністерство освіти і науки України пропонує реалізувати можливість отримання дипломів жителям Донбасу завдяки здачі іспитів екстерном.