ua en ru

Янукович доручив Кабміну затвердити план заходів до 60-ї річниці входження Криму до складу України

Президент України Віктор Янукович доручив Кабінету міністрів України розробити та затвердити план заходів з відзначення 60-ї річниці входження Криму до складу України.

Президент України Віктор Янукович (на фото) доручив Кабінету міністрів України розробити та затвердити план заходів з відзначення 60-ї річниці входження Криму до складу України. Про це йдеться у розпорядженні Президента України №73/2014.

"Ураховуючи важливе історичне та політичне значення входження Криму до складу України, з метою консолідації українського суспільства постановляю Кабінету міністрів України невідкладно розробити разом із Радою міністрів АР Крим та за участю Національної академії наук України і затвердити план заходів з відзначення у 2014 р. 60-ї річниці входження Криму до складу України, передбачивши, зокрема:

проведення в Автономній Республіці Крим урочистостей з нагоди цієї пам'ятної дати;

організацію тематичних заходів у навчальних закладах та закладах культури, військових частинах;

проведення наукових конференцій та круглих столів;

публікацію наукових праць, збірок документів та матеріалів про події, пов'язані із входженням Криму до складу України;

організацію та проведення тематичних документальних та художніх виставок;

карбування та введення в обіг у встановленому порядку ювілейної монети на відзнаку 60-ї річниці входження Криму до складу України", - йдеться в указі.

Крім того, Янукович доручив Кабміну вирішити питання щодо фінансування зазначених заходів, а Міністерству закордонних справ України забезпечити проведення закордонними дипломатичними установами України у 2014 р. заходів, присвячених 60-й річниці входження Криму до складу України.

Державному комітету телебачення і радіомовлення України Президент України доручив забезпечити висвітлення у ЗМІ заходів з нагоди 60-ї річниці входження Криму до складу України, організацію тематичних радіо- і телепередач.

Нагадаємо, сьогодні Янукович озвучив "формулу" подальшого економічного та суспільного розвитку України, а також виклав своє бачення шляхів врегулювання політичної кризи і перспектив розвитку відносин України з її стратегічними партнерами.