ua en ru

Янукович доручив головам облдержадміністрацій відвідати пілотні регіони для втілення медреформи

Президент України Віктор Янукович доручив главам обласних державних адміністрацій відвідати регіони, де в рамках реалізації пілотних проектів здійснюється медична реформа і надати посильну допомогу для її подальшої реалізації. Таке доручення він дав у ході сьогоднішнього із засідання комітету економічних реформ, передає кореспондент РБК-Україна.

"Фінансування первинної медичної допомоги на підставі сімейної медицини вже два роки показує свою ефективність в чотирьох пілотних регіонах, хоча опір йде моторошне і спроби дискредитувати цю роботу, але ми повинні рухатися вперед ... З розумом підходити, виважено, ні з шаблею наголо. Так як в деяких регіонах дискредитували цю реформу керівники, цього допустити надалі не можна", - сказав Президент.

За його словами, в тих регіонах, де організаційно медреформа стала впроваджуватися правильно, громадяни задоволені її здійсненням.

"Люди задоволені наближенням лікарської допомоги до місця проживання. Особливо це відчутно на селі, де вперше за багато років отримали сімейного, або дільничного лікаря в рамках пішохідної доступності... і зараз люди задоволені, але попереду велика робота", - також зазначив Янукович.

За його словами, кількість амбулаторій або точок доступу первинної меддопомоги збільшилося на 57%, їх оснащеність збільшилася мінімум втричі, а бюджетне фінансування збільшилося на 25-30%.

"Я зараз звертаюся до глав адміністрацій, обласних! Шановні колеги! Ви відвідаєте пілотні регіони", - звернувся Янукович до місцевої влади і доручив відповідним співробітникам Адміністрації Президента посприяти в організації цих поїздок.

Читайте також: Янукович незадоволений темпами реалізації медреформи в Україні