ua en ru

ВР розгляне законопроект про мирні зібрання на наступній сесії, - голова профільного комітету

Проект закону про мирні зібрання швидше за все розглядатися в першому читанні на наступній сесії Верховної Ради України у вересні. Про це заявив під час засідання комітету з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин його голова, народний депутат від "Удару" Валерій Пацкан, повідомляє прес-служба партії

"Ми зараз будемо проводити роз'яснювальну роботу щодо тексту законопроекту. Протягом двох-трьох тижнів ми представимо законопроект на реєстрацію і вже в першому читанні парламент його розгляне у вересні", - сказав Пацкан.

За його словами в законопроекті, який готується робочою групою, вже врахована значна кількість пропозицій громадських організацій. "Є пропозиції, які неможливо врахувати. Але хочу запевнити, що робоча група виважено ставиться до всіх пропозицій, які надходять від громадських організацій, щоб проект закону про мирні зібрання не обмежував право наших громадян на проведення мітингів", - сказав Пацкан.

Він нагадав, що робоча група працює над відповідним проектом закону про мирні зібрання вже майже півроку. "Нам потрібна конструктивна робота з громадськістю для того, щоб якомога швидше внести узгоджений проект закону на розгляд у сесійну залу. Закон потрібно прийняти якомога швидше. Але він не повинен перешкоджати мирним зібранням".

Пацкан також зазначив, що сьогодні було спеціально проведено розширене засідання комітету, щоб потім не було звинувачень, що законопроект розробляється таємно або підкилимно.

Читайте також: Більшість фракцій у парламенті вважають за необхідне і можливим прийняття закону про мирні зібрання, - Ставнійчук.