ua en ru

Влада Києва буде штрафувати підприємців на суму до 1,7 тис. грн за невивезення снігу і сміття

Влада Києва буде штрафувати підприємців на суму до 1,7 тис. грн за невивезення снігу і сміття
Влада Києва буде штрафувати підприємців на суму до 1,7 тис. грн за невивезення снігу та сміття.

Влада Києва буде штрафувати підприємців на суму до 1,7 тис. грн за невивезення снігу та сміття. Про це сьогодні, 24 листопада, повідомив заступник голови Київської міської державної адміністрації Петро Пантелєєв, передає прес-служба КМДА.

"У відповідності з діючими правилами благоустрою Києва посадові особи та власники установ і підприємств несуть відповідальність за благоустрій прилеглої території. В першу чергу мова йде про збирання, вивезення сміття та розчищення площ від снігу в зимовий час року. З боку міської адміністрації буде здійснюватися контроль виконання цих зобов'язань та застосування відповідних стягнень, оскільки в будь-якому випадку прибирання території, за яку відповідальний приватний власник, не повинна здійснюватися за рахунок міста", - підкреслив він.

За словами Пантелєєва, райони міста поділені на сектори, за кожним з яких закріплений інспектор з благоустрою. Інспектор уповноважений складати протоколи про адміністративні порушення, які тягнуть за собою накладення штрафів. Розмір стягнень для фізичних осіб досягає 1360 грн, для громадян-суб'єктів підприємницької діяльності - до 1700 грн.

"Протягом останніх двох днів інспекторами КП "Київблагоустрій" складено близько 300 приписів на порушників благоустрою - власників тимчасових споруд і комерційних підприємств, установ та організацій", - зазначив Пантелєєв.

Нагадаємо, за даними Київської міської ради, столиця отримає 49 одиниць снігоприбиральної техніки до кінця року.