ua en ru

Вілкул пропонує створити нову систему цивільного захисту населення

В Україні необхідно створити нову сучасну систему цивільного захисту населення на основі кращих напрацювань радянської системи цивільної оборони та сучасного світового досвіду і технологій. Про це заявив віце-прем'єр-міністр України Олександр Вілкул на засіданні Кабінету міністрів, повідомляє прес-служба віце-прем'єр-міністра.

"Необхідна нова сучасна система цивільного захисту, яка дозволить підвищити швидкість реагування на надзвичайні ситуації природного та техногенного характеру, забезпечить чітку координацію дій структур, що задіяні під час надзвичайних ситуацій - влади, комунальних служб, рятувальників, армії, волонтерів та створить можливості для оперативного інформування населення", - заявив Вілкул.

За його словами, для створення нової системи будуть проаналізовані кращі напрацювання радянської системи цивільної оборони, а також сучасний світовий досвід і технології.

Крім того, пропонується оновити матеріально-технічну базу Державної служби з надзвичайних ситуацій (ДержНС)і комунальну техніку, яка буде використовуватись і в поточному процесі прибирання міст і під час надзвичайних ситуацій.

Також пропонується створити три мобільні аварійно-рятувальні загони, обладнані сучасною технікою: на заході, на сході і в центрі країни (Київ), які мають оперативно передислоковуватись в своєму радіусі дій у разі необхідності.

Пропонується також впровадження сучасної системи оповіщення населення. Вона буде передбачати оперативне розповсюдження інформації за допомогою технічних засобів зв'язку, ЗМІ, мережі Інтернет, мобільного зв'язку. В тому числі розробляється можливість створення загальнодержавної радіомережі на середніх хвилях.

"Новий регламент роботи має забезпечити можливість максимум протягом години надати інформацію населенню про надзвичайні ситуації та відповідні дії на цей час", - сказав Вілкул.

Читайте також: Вілкул: Системна установка відеокамер допомагає у боротьбі з тероризмом