ua en ru

В Україну прибула місія ЄС щодо безвізового режиму

В Україну прибула місія експертів з Євросоюзу щодо лібералізації візового режиму.

В Україну прибула місія експертів з Євросоюзу щодо лібералізації візового режиму. Про це повідомляє у Facebook прес-служба представництва ЄС в Україні.

Як повідомляється, посол ЄС в Україні Ян Томбінський разом з заступником міністра закордонних справ України з питань європейської інтеграції Оленою Зеркаль вітали сьогодні групу експертів з Європейської комісії, держав-членів ЄС та ФРОНТЕКС, які будуть оцінювати стан імплементації плану дій щодо лібералізації візового режиму в Україні. Це перший експертний візит, який триватиме до 26 вересня і зосередиться на питаннях міграції, надання притулку, безпеки документів та управління кордонами.

Відзначається, що обидві сторони підкреслили важливість просування вперед у реалізації реформ, передбачених у плані дій щодо лібералізації візового режиму, незважаючи на кризову ситуацію в Донецькій і Луганській областях.

Нагадаємо, 20 серпня Кабінет міністрів України на засіданні затвердив програму про перехід до другої фази безвізового режиму з Європейським союзом.