ua en ru

В Україні в період 18-24 січня очікується сніг, температура до -20, - Гідрометцентр

В Україні в період 18-24 січня очікується похолодання та сніг, температура знизиться до -20.

В Україні в період 18-24 січня очікується похолодання та сніг, температура знизиться до -20. Про це сьогодні під час селекторної наради повідомив директор Гідрометцентру Микола Кульбіда, передає кореспондент РБК-Україна.

За словами Кульбіди, друга половина зими, так само, як і перша, буде характеризуватися не тривалими періодами похолодань і значної кількості опадів у вигляді мокрого снігу і дощу.

"Що стосується другої половини січня, то ми чекаємо сильного похолодання, хоча до 18 січня збережеться погода з невеликим мінусом вночі і плюсовою температурою вдень. В період з 19 по 24 січня очікується похолодання у північних, центральних та східних областях України, особливо, це буде стосуватись Чернігівської, Сумської, Харківської та Луганської областей, де температура може сягати навіть -20 градусів. В той час як в інших північний і центральних областях до мінус 10-16 градусів морозу. На півдні і заході України до 5-10 градусів морозу", - повідомив Кульбіда.

Зокрема, по його словам, ускладнення погодних умов повязане з випадінням снігу, хуртовинами, утворенням ожеледиці на дорогах, посилення вітру слід очікувати 18 січня у північних і східних областях, 19-23 січня практично у всіх регіонах, 27-28 січня у південних та центральних областях, 31 січня на заході України.