ua en ru

В Україні сьогодні починають оформлювати біометричні паспорти

В Україні сьогодні починають оформлювати біометричні паспорти

В Україні сьогодні, 1 січня 2015 р., починають оформлювати "біометричні" закордонні паспорти. Про це повідомила прес-служба Міністерства закордонних справ України.

Як зазначається, запровадження "біометричних" паспортів є важливим елементом другого етапу плану дій з лібералізації ЄС візового режиму для громадян України.

"Разом з тим, подорожувати до держав Шенгенської зони без віз із використанням "біометричного" паспорта громадяни України зможуть лише після прийняття Європейською Комісією висновку про виконання Україною усіх критеріїв другої фази плану дій та після прийняття Радою ЄС та Європейським Парламентом рішення про вилучення України з переліку держав з візовим режимом в'їзду та включення нашої держави до переліку країн, громадяни яких не потребують віз для короткострокових (до 90 днів) поїздок до держав-учасниць Шенгенської угоди", - йдеться у повідомленні.

Разом з тим, як зазначає МЗС, паспорти громадянина України для виїзду за кордон, оформлені та видані до 1 січня 2015 р., є чинними протягом строку, на який їх було видано, і замінювати їх на нові "біометричні" немає необхідності.

"Громадяни України, у дійсних закордонних паспортах попереднього зразка яких є дійсна шенгенська віза, зможуть в'їжджати до ЄС, використовуючи ці документи", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко і високий представник Європейського союзу із зовнішніх справ та безпекової політики, віце-президент Єврокомісії Федеріка Могеріні розраховують на введення для України безвізового режиму з ЄС до травня 2015 р.