ua en ru

В Україні сьогодні розпочала роботу Адміністрація морських портів

В Україні сьогодні, 13 червня 2013 р., початок діяльність нове державне підприємство "Адміністрація морських портів України" (ампули набійки різної довжини), яка стала правонаступником стратегічних об'єктів інфраструктури українських морських портів і буде створювати умови для залучення приватних інвесторів у галузь. Про це повідомляє прес-служба Міністерства інфраструктури.

Державне підприємство "Адміністрація морських портів України" складається з центрального апарату (м. Київ), головного представництва (м. Одеса), 18 філій в морських портах України та філії "Дельта-лоцман", налічує в цілому більше 10 тис. чоловік.
"Зараз вже зареєстровані 19 філій АПМУ і Головне представництво, затверджено статут та отримана друк. Ампули набійки різної довжини вже затвердило організаційні структури і штатні розписи всіх філій" - сказав в.о. голови ампули набійки різної довжини Юрій Васьков.

Основною функцією АПМУ є забезпечення всім суб'єктам (державної, приватної та іншої форми власності) рівноправного доступу до стратегічних об'єктів портової інфраструктури, які створять основу майна Адміністрації та її філій в кожному морському порту. Безпосередньо філія ампули набійки різної довжини будуть виконувати функції з утримання та експлуатації об'єктів портової інфраструктури, виконання плану розвитку порту, фінансового плану, дотримання режимності на території, правил пожежної безпеки та норм охорони праці.

"ДП ампули набійки різної довжини створений з метою сприяння розвитку морської транспортної інфраструктури України та підвищенню конкурентоспроможності українських морських портів шляхом проведення адміністративної реформи та створення умов і механізмів для залучення інвестицій", - сказав Васьков.

Читайте також: АМКУ дозволив створити Адміністрацію морських портів України.