ua en ru

В Україні з сьогоднішнього дня іноземним спортсменам та артистам дозволяють отримання довгострокових віз, - МЗС

В Україні з сьогоднішнього дня для закордонних спортсменів, артистів і викладачів діє дозвіл на отримання довгострокових віз.

В Україні з сьогоднішнього дня для закордонних спортсменів, артистів і викладачів діє дозвіл на отримання довгострокових віз. Відповідну постанову Кабінету міністрів України від 23.09.2014 р. № 482 набула чинності сьогодні, 7 жовтня 2014 р., передає прес-служба Міністерства закордонних справ.

Постановою "Про внесення змін до Правил оформлення віз для в'їзду в Україну і транзитного проїзду через її територію" розширюється перелік підстав для оформлення довгострокової візи для в'їзду в Україну. Згідно з повідомленням МЗС, тепер довгострокову візу типу "Д" можуть отримати іноземці та особи без громадянства, працевлаштування яких відповідно до законодавства України здійснюється без дозволу на застосування праці іноземців та осіб без громадянства, а саме:

1) спортсменів, які набули професійного статусу;

2) артистів та працівників мистецтва для роботи в Україні за спеціальністю;

3) іноземці, які прибули в Україну для провадження викладацької та/або наукової діяльності у вищих навчальних закладах на їх запрошення;

4) особи, які отримали статус закордонного українця, для роботи в Україні.

"В зазначених випадках віза типу "Д" оформляється на підставі трудового договору (контракту), а для осіб, які мають статус закордонного українця, - трудового договору (контракту) та посвідчення закордонного українця", - повідомляє МЗС.

Зазначеною постановою також визначається порядок оформлення довгострокової візи типу "Д" членів сім'ї іноземця або особи без громадянства, яких визнано особами, які потребують додаткового захисту або яким надано тимчасовий захист в Україні.

Нагадаємо, МЗС України попереджав іноземців про необхідність оформлення віз для поїздок до Криму в українських дипустановах.