ua en ru

В Україні з червня зафіксовано 10 спалахів гострих кишкових інфекцій

В Україні з червня по сьогодні, 19 липня, зафіксовано 10 спалахів гострих кишкових інфекцій, в результаті яких постраждали 186 осіб. Про це заявив начальник відділу санітарної охорони території Державної СЕС України Олександр Заїка на прес-конференції, передає кореспондент РБК-Україна.

"З початку червня і станом на сьогодні, 19 липня, по Україні має місце 10 спалахів гострих кишкових отруєнь. Із них два спалахи в дитячих організованих колективах, решта в інших колективах... Загальна кількість постраждалих осіб становить 186 осіб. Серед цих осіб - 55 діти. Станом на сьогодні на стаціонарному лікуванні в медичних закладах Києва перебувають 37 осіб", - заявив Заїка.

За його словами, в переважній більшості основним збудником була Salmonella enteritidis, групи D. Заїка зазначив, що така кількість спалахів гострих кишкових інфекції щороку приблизно однакова.

Читайте також: У Києві отруїлися 47 працівників офісного центру, 27 з них госпіталізовані

Разом із цим, Заїка зазначив, що для того, щоб застерегти себе від кишкових отруєнь та токсикоінфекцій, потрібно дотримуватись загальновідомих правил безпечного харчування. Зокрема, необхідно забезпечувати чистоту всього, що має відношення до їжі та напоїв, створити належні умови зберігання продуктів, подавати гарячі страви з м'яса та риби після ретельної термообробки, споживати лише свіжі продукти.