ua en ru

В Україні кількість біженців всередині країни перевищила 10 тис. осіб, - ООН

В Україні кількість внутрішніх біженців перевищила 10 тис. осіб, і їхня кількість збільшується.

В Україні кількість внутрішніх біженців перевищила 10 тис. осіб, і їхня кількість збільшується. Про це повідомляє прес-служба управління верховного комісара ООН у справах біженців.

"Внутрішнє переміщення в Україні почалося перед березневими референдумом в Криму і з того часу стабільно зростає... Серед постраждалого населення є люди, які були переміщені двічі: спочатку з Криму, а потім - зі сходу України. Більшість переміщених осіб - це кримські татари, однак місцева влада також нещодавно повідомила про збільшення кількості етнічних українців, росіян та змішаних сімей. Принаймні третина переселенців - це діти", - наголошується в повідомленні організації.

Крім того, в повідомленні говориться, що 45% сімей переїжджають в центральну Україну і 26% в західну.

Серед причин, які озвучують переміщені особи - прямі особисті погрози і побоювання переслідувань. Деякі повідомляють про погрози, які вони отримують по телефону або через соціальні мережі, або у формі повідомлень, які вони знаходять у своїх осель. Також біженці говорять про страх переслідування з причини етнічного походження або релігійних переконань.