ua en ru

В Україні 12 вересня стартує громадський проект "Закон України "Про зброю"

У Києві 12 вересня Українська асоціація власників зброї представляє громадську ініціативу з підготовки Закону "Про зброю". Про це йдеться в прес-релізі Української асоціації власників зброї.

В Асоціації відзначають, що Україна зараз є єдиною європейською країною, де питання придбання, володіння, зберігання і застосування, а також контролю у сфері обігу вогнепальної зброї є законодавчо неврегульованими. Недосконалість чинного нормативного врегулювання призводить до численних порушень у сфері обігу вогнепальної зброї та зростання кількості злочинів з її застосуванням. У той же час в цивілізованих країнах світу, включаючи колишні республіки СРСР, відповідні закони діють, сприяючи підтримці реального порядку в суспільстві і зниження рівня злочинності.

Ініціатори проекту переконані, що громадське обговорення Закону буде сприяти розвитку демократичних засад суспільства, зростання рівня правосвідомості, а також усвідомлення громадянами того факту, що надання такого права означає визнання особистої відповідальності за наслідки його порушення.