ua en ru

В РНБО заявляють, що терористи не пускають представників ОБСЄ в зону падіння Boeing

Террористы не пускают представителей ОБСЕ в зону падения Boeing-777 "Малайзийских авиалиний".

Терористи не пускають представників ОБСЄ в зону падіння Boeing-777 "Малайзійських авіаліній". Про це під час брифінгу заявив представник інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко

Він зазначив, що передові Збройних сил України розташовані на відстані менше ніж 35 км від місця катастрофи літака, під Дебальцеве. Так що всі заяви терористів про те, що зона падіння літака зараз підконтрольна силам АТО, не відповідають дійсності.

Як відомо, міжнародні експерти, які планували сьогодні відвідати місце Boeing, відмовилися від планів через стрілянину в тому районі.

"Зона падіння літака поки що перебуває під контролем терористів. Проте зараз всі сили спрямовані на те, щоб звільнити територію, де сталася ця жахлива катастрофа. Щоб ми могли гарантувати міжнародним експертам повний доступ, провести на всі 100% обстеження території і отримати всі докази, необхідні для того, щоб дізнатися реальні причини цієї трагедії", - зазначив Лисенко.

Нагадаємо, наступного тижня Україна повинна ратифікувати документ, необхідний для початку роботи міжнародного поліцейського контингенту на місці падіння Boeing.