ua en ru

У Севастополі "Український вибір" проводить конференцію з питань народовладдя в Україні

У Севастополі сьогодні, 4 грудня 2013 р., за ініціативи Громадського руху "Український вибір" розпочала роботу науково-практична конференція "Конституційні механізми народовладдя в Україні". Про це йдеться в повідомленні на сайті руху.

У конференції беруть участь керівники та активісти громадських організацій і рухів, юристи, економісти, науковці, представники регіональних ЗМІ.

Мета конференції - обговорити проблеми реалізації права громадян на безпосереднє управління країною, зазначають у русі.

З доповіддю "Право народу на управління державними справами і розпорядження своєю власністю: міфи і реальність" виступив заступник голови Всеукраїнської громадської організації "Всеукраїнський громадський рух "Український вибір", заступник голови Конституційного суду України першого складу, заслужений юрист України, кандидат юридичних наук, професор Василь Німченко.

Крім того, доктор юридичних наук, академік Національної академії правових наук України, професор кафедри конституційного права України національного університету "Юридична академія України імені Ярослава Мудрого" Анатолій Селіванов представив учасникам доповідь на тему "Народовладдя як основа Конституційного устрою України: проблеми теорії і практики. Модернізація Конституції України".

Голова Координаційної ради Громадського руху "Український вибір" в Автономній Республіці Крим, заступник голови Севастопольського міського центру Громадського руху "Український вибір", кандидат юридичних наук, доцент, адвокат Євген Супрунюк підготував доповідь "Територіальні громади (общини) як органи самоорганізації населення в системі місцевого самоврядування в Україні".

Відкриваючи засідання, Євген Супрунюк від імені лідера руху "Український вибір" Віктора Медведчука привітав учасників конференції та зачитав звернення, в якому йдеться про цілі та завдання руху.

"Громадський рух "Український вибір" відстоює право народу брати активну участь у житті держави, приймати стратегічно важливі питання на всеукраїнському референдумі. Ми ставимо перед собою мету - утвердити в Україні пряму демократію як "влада для народу і реалізовану народом". Це константа, основний принцип народовладдя", - зазначає у своїй заяві Віктор Медведчук.

Василь Німченко розповів про діяльність руху "Український вибір", яке протягом півтора років у всіх регіонах України провело круглі столи, науково-практичні конференції, а також збори активістів і прихильників руху.

"Неприпустимо ігнорувати статтю 5 Конституції України, в якій говориться, що єдиним джерелом влади в країні є український народ. І народ повинен досягти реалізації свого права", - заявив Василь Німченко.