ua en ru

У Польщі проходять лікування та реабілітацію 40 українських військових

У Польщі проходять лікування та реабілітацію 40 українських військових Джерело фото:EPA
На курорті в Нижньосілезькому воєводстві в Польщі проходять лікування та реабілітацію 40 українських військових, які отримали поранення в ході антитерористичної операції.

На курорті в Нижньосілезькому воєводстві в Польщі проходять лікування та реабілітацію 40 українських військових, які отримали поранення в ході антитерористичної операції, передає "Польське радіо".

Під час тритижневого перебування вони проходять реабілітацію і відпочивають від психічного напруги. Солдати зі сходу України поїхали до Польщі ще 17 листопада.

Повідомляється, що українські військові знаходяться в різному стані. Деякі мають важкі поранення, інші пересуваються на милицях, іншим необхідна психологічна допомога.

"Вже є результати від лікування. Спасибі. Ми потребуємо в цьому і усвідомлення, що нас підтримують і інші народи", - сказав нейрохірург з Дніпропетровська Ілля Плющев, який приїхав в Польщу разом з пораненими.

Лікар підкреслив, що всі, ким він займається, хочуть повернутися на фронт. Однак це буде можливо не для всіх. "Хтось потребує подальшої реабілітації та лікування, - визнає він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Польщі проходять реабілітацію 28 українських військових.