ua en ru

В світі за межею бідності живе 1,2 млрд людей

В світі за межею бідності живе 1,2 млрд людей, заявив єврокомісар з політики розвитку Андріс Пібалґс щодо Міжнародного дня боротьби з бідністю. Про це повідомляє прес-служба представництва Європейського Союзу (ЄС) в Україні.

"За абстрактними цифрами ховаються похмурі реалії особистого життя: вагітні жінки, які позбавлені життєвоважливого медичного супроводу; діти, які не мають змоги ходити до школи; сім'ї, які, йдучи на роботу, не певні чи матимуть достатньо їжі, аби повечеряти", - повідомляє єврокомісар.

Подолання бідності є головною метою політики ЄС у сфері розвитку. Наразі в рамках програми "Цілей розвитку тисячоліття, ініційованій ООН в 1990 р. вдалося удвічі скоротити бідність. Зокрема, за останнє десятиріччя через соціальні платежі з метою гарантування продовольчої безпеки допомогу отримали 46 мільйонів людей. Також, майже 8 мільйонів людей здобули освіту, яка дозволить їм заробляти на життя.

Соціальний захист є головним елементом у боротьбі проти бідності, захисті вразливих груп населення (зокрема, дітей), безробітних або літніх людей, а також у забезпеченні рівності та підтримці економічного зростання. Однак лише 20% людей у світі мають доступ до соцзахисту.

"Сьогодні Європейська Комісія започатковує Socieux - механізм, що покликаний допомогти країнам, що розвиваються в розробці та управлінні їхніми системами соціального захисту. Також цей механізм надасть країнам-партнерам консультативну та експертну підтримку, допоможе їм у розробці відповідного законодавства і політики, а також інших заходів у цій сфері", - сказав Пібалґс.

"Наразі ми дискутуємо щодо глобального порядку денного після 2015 року. Результатом цих дискусій має стати програма, що є гідним наступником ініціативи "Цілей розвитку тисячоліття". Ця програма повинна стати провідником для всіх у пристойне і заможне життя до 2030 року", - підсумував Пібалґс.